Slik doblet vi trådløs-ytelsen

Byttet ut det det trådløse nettverkskortet, og vips!

Slik ser altså et trådløst nettverkskort for MiniPCI Express-spor ut. Ved å erstatte kortet fra Atheros med et tilsvarende fra Intel, løste vi alle problemene vi hadde hatt med dekning, hastighet og stabilitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Slik ser altså et trådløst nettverkskort for MiniPCI Express-spor ut. Ved å erstatte kortet fra Atheros med et tilsvarende fra Intel, løste vi alle problemene vi hadde hatt med dekning, hastighet og stabilitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med dårlig fart og dekning på det trådløse nettet ditt? DinSide har skrevet en rekke artikler om hvordan du kan optimalisere trådløse rutere for best mulig ytelse, men det er en annen faktor som kan bety minst like mye: Det trådløse nettverkskortet i PC-en.

Problemer med hastighet og stabilitet

Hjemme hos undertegnede har alle fire familiemedlemmene hver sin bærbare PC. Tre av dem har aldri problemer med å koble seg til vår trådløse ruter, Netgear WNDR3700. Men den fjerde PC-en, en Acer Aspire 4820TG, har til tider store problemer.

Selv om den nesten alltid tilsynelatende har god forbindelse med ruteren, er hastigheten lav. Den mister dessuten ofte kontakten, og disse ustabilitetene har vært særs plagsomme.

For en tid tilbake byttet jeg ut harddisken i denne PC-en med en SSD. I den forbindelse oppdaget jeg at bak lokket fikk jeg ikke bare tilgang til harddisk og minnebrikker, men også det trådløse nettverkskortet - som var montert i et MiniPCI Express-spor.

Gå direkte til: Slik installerte vi kortet

Atheros + Netgear = trøbbel?

Nettverkskortet kom fra produsenten Atheros, som sammen med Broadcom og Intel er dominerende produsenter av trådløse nettverkskort for bærbare PC-er. Ingen av de andre tre andre PC-ene hadde kort fra Atheros, og etter noen Google-søk fant jeg at det var relativt mange som opplever kompatibilitetsproblemer mellom Atheros-kort og Netgear-rutere, og kanskje i særdeleshet WNDR3700.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer