Slik dreper du caps lock

Det er faktisk veldig lett å ta oppgjøret med knaPPEN DU ALLTID KOMMER BORTI (oops).

Publisert
Sist oppdatert

Kjære Caps Lock,

Du har alltid vært der, du. Rett over shift-tasten, som regel rett vil venstre for lillefingeren min når jeg skriver.

Jeg bruker deg veldig sjelden. Og enda sjeldnere med hensikt. Som regel kommer jeg borti deg når jeg egentlig har tenkt til å trykke på broren din, shift, eller når jeg skriver veldig fort og får trykket på deg og A samtidig.

Siden jeg ser på skjermen når jeg skriver, oppdager jeg som regel veldig fort at jeg fikk trykket på deg, men det er nok til å bli småirritert. Jeg kan tenke meg at de som ser på tastaturet mens de skriver lar seg irritere enda mer, når hele setninger plutselig står med store bokstaver.

I dag er det ikke din dag.

Jeg har nemlig funnet ut hvordan jeg kan kvitte meg med deg.

Slapp av - det gjør ikke vondt. Jeg har ikke tenkt til å røske deg ut av tastaturet; bare foreta et lite inngrep som gjør at du mister funksjonaliteten din - en slags sterilisering. Prosessen er reversibel også, så hvis jeg noen gang skulle angre meg, skal du få lov til å gjøre greia di igjen.

Inngrepet kan også gjøres på en slik måte at du får lov til å gjøre helt andre ting enn å være en skrikende buktaler med meg som dukke. Jeg kunne ha gjort det slik at du sparket i gang kalkulatoren eller skrev en alfakrøll, men fetteren din, alt gr, og 2-tasten er såpass innbakt i skrivemønsteret mitt at jeg ikke helt ser vitsen. Jeg skal høre med noen av leserne om de har et godt forslag til hva du eventuelt kunne ha funnet på i stedet, ok?

Du får trøste deg med at det nok er flere som deg som lider samme skjebne i dag, når eieren deres går til http://www.randyrants.com/2006/07/sharpkeys_211.html og laster ned gratisprogrammet som lar dem mappe om tastaturet sitt, enten ved å bytte funksjonalitet på knapper eller bare deaktivere dem.

Takk for nå, Caps Lock.

-Pål Joakim

Artikkelen ble første gang publisert oktober 2007

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer