Slik er Android TV

Vi har fått låne utviklerversjonen.

BAKSIDEN: Baksiden på Googles første Android TV-boks er så stilig at det frister å plassere den opp-ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BAKSIDEN: Baksiden på Googles første Android TV-boks er så stilig at det frister å plassere den opp-ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Googles utviklerkonferanse, Google I/O, viste selskapet flere nyheter; blant annet den nye Android-versjonen, Android L og Android TV; en TV-plattform som kan kjøres enten direkte i en TV eller via en boks ved siden av, på samme måte som Apple TV.

Vi har fått låne det første eksemplaret av Googles ADT-1; Googles Android TV-modell myntet på utviklere. Den er på ingen måte i salg, men ble gitt til enkelte utviklere som deltok på Googles I/O-konferanse.

Liten og nett

Den lille Google-boksen måler 10x10 centimeter i fotavtrykk og er 2 centimeter høy totalt. På undersiden stikker det ut fire «pyramider» som fungerer som ben, og der finner du også et LED-lys som indikerer at enheten er slått på.

ADT-1 har fire porter på baksiden; en til strøm, en til kablet nettverk (trådløst nettverk støttes også), en USB-port (for tilkobling av utviklerkabel eller tredjepartsutstyr, som et tastatur), samt en HDMI-utgang som plugges i TV.

Med i esken følger dessuten en håndkontroll som kan brukes for å styre enheten. Det kan du også gjøre via en fjernkontroll-app som finnes i Google Play-butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer