Slik er Apple Watch

Ryktene stemte, her er Apples første klokke.

LEKKER: 42mm stållenke i Milanese mesh. Foto: APPLE
LEKKER: 42mm stållenke i Milanese mesh. Foto: APPLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange teknologiprodukter det har gått så mange og lange rykter om som Apples iWatch, men tirsdag kveld norsk tid lanserte den amerikanske elektronikkgiganten endelig sin første smartmobil-klokke, i tillegg til de nye mobilene iPhone 6 og 6+.

Det vil si, den fikk ikke navnet iWatch, men heter simpelthen Apple Watch.

LES OGSÅ: Men trenger du dem? Her er problemet med smartklokker

En åpenbart stolt Tim Cook brukte for første gang avdøde Steve Jobs' standardfrase «one more thing» da han lanserte klokka, et sikkert tegn på at dagens Apple-sjef ser på dagens lansering som et slags teknologisk vendepunkt.

Så hva kan du egentlig gjøre med Apple Watch?

Smart klokke

I tillegg til at klokka kan leveres i et nesten utall ulike varianter utseendemessig, er den selvfølgelig også smart. For selv om Apple har forsøkt å lage en så attraktiv klokke som mulig, inneholder den fortsatt mye av teknologien du finner i en smartmobil - eller altså i en iPhone.

De tre modellene Watch, Watch Sport og Watch Edition har alle berøringsfølsom skjerm, og klokkene kan også gi såkalte haptiske tilbakemeldinger, for eksempel når du mottar tekstmeldinger. Klokkene er relativt solide i omfang, og varierer i størrelse på mellom 38 og 42 millimeter (i høyde).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.