Slik er Get trådløst bredbånd

Definitivt et godt alternativ for deg som til nå har vært nødt å ta til takke med ADSL.

EKSTERN ANTENNE: Både Telenor og Get tilbyr trådløse hjemmebredbåndsløsninger der du får en antenne på veggen for bedre signalmottak. Foto: Pål Joakim Pollen
EKSTERN ANTENNE: Både Telenor og Get tilbyr trådløse hjemmebredbåndsløsninger der du får en antenne på veggen for bedre signalmottak. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle har tilgang til fiberlinje på flere hundre megabit rett inn i veggen. Selv er jeg blant dem, der vi bor på en gård nesten på grensa mellom Moss og Råde i Viken – eller i Rygge, Østfold som vi sa før i tida.

Det er ikke mer enn en kilometer bort til de som har fiber, men da jeg dro på sjarmoffensiven og håpefullt ringte fiberselskapet om ikke vi kunne få også, fikk jeg et kort og konsist "Nei".

Frem til nå har derfor bredbåndsmulighetene her på gården vært begrenset. Tidligere hadde vi ADSL fra Telenor, med 20 Mbps hastighet ned og bare én opp. I en husstand med seks personer er ikke det allverden på fredagskvelden, når opptil flere ser på Netflix og YouTube, noen chatter med venner på FaceTime og andre gjerne skulle ha spilt Fortnite, men må vente på at en stor oppdatering skal lastes ned. Da blir Netflix fort Minecraft-Netflix.

For ikke å snakke om når far har laget en video til en artikkel og skal laste opp 3-400 megabyte, som med én megabit opplastingshastighet tar bortimot en time.

Men ADSL er på vei ut. Innen utgangen av 2022 skal Telenor legge ned kobbernettet, og derfor må DSL-kunder innen den tid se seg om etter andre løsninger. Ja, skulle det skje et brudd på linja, er det ikke sikkert at den blir reparert neste gang. Hos oss skjedde det to ganger i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.