Slik er Google Chromecast

Det lille den gjør, gjør den bra. Alt den ikke gjør, savnes sårt.

PENT: Dette er det eneste du ser før du kan sende innhold til Chromecast. Dingsen har ikke et eget grensesnitt du kan styre; alt gjøres fra andre enheter.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT: Dette er det eneste du ser før du kan sende innhold til Chromecast. Dingsen har ikke et eget grensesnitt du kan styre; alt gjøres fra andre enheter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google Chromecast er en liten dings du plugger inn bak TV-en for å spille av videoinnhold fra nettet via mobilen, PC-en eller nettbrettet. Produktet er ennå ikke lansert i Norge, men er likevel å få tak i. I utgangspunktet skal mediespilleren være like billig som den er liten; i USA koster den rundt 250 kroner. Men i Norge koster den mellom 500 og 600 kroner pluss frakt.

Chromecast markedesfører seg selv med "Alt du elsker, nå på din TV".

Dette må tas med store klyper salt. Foreløpig gjør den nemlig ikke stort i det hele tatt.

Først bør du se videoen øverst i artikkelen, hvor vi går gjennom alt Chromecast kan på tre minutter!

Enkelt oppsett

Å sette opp Chromecast er gjort på fem minutter. Du setter HDMI-pluggen inn i TV-en, kobler USB-strømkabelen til TV-en eller strømadapteren, og følger instruksjonene på skjermen. Vil du gjøre oppsettet fra Android-mobilen må du laste ned Chromecast-appen fra andre kilder enn Google Play, da den ikke er tilgjengelig i Norge ennå. Det gjorde vi, og det gikk uten problemer. Så lenge Chromecast og dingsen du vil styre den med er koblet på samme nettverk, går det unna i en fei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer