Slik er Google Foto

Googles nye bildetjeneste er mer enn ubegrenset backup.

ALT PÅ NETT: Googles nye bildetjeneste lar deg laste opp ubegrenset med bilder uten å betale. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ALT PÅ NETT: Googles nye bildetjeneste lar deg laste opp ubegrenset med bilder uten å betale. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Googles utviklerkonferanse, I/O, gikk av stabelen i forrige uke, var nyhetene flere. Blant de mest oppsiktsvekkende var at selskapet nå har skilt ut bildedelen av Google+ til en frittstående tjeneste.

Og der gir de deg ubegrenset med lagringsplass. Gratis.

LES OGSÅ: De viktigste nyhetene fra Google I/O

Riktignok finnes det et par begrensninger – dersom bildefilene dine er større enn 16 megapiksler blir de skalert ned. Det samme gjør videoer som har høyere oppløsning enn full HD (1920x1080).

Likevel vil vi tro at dette er begrensninger de aller fleste fint kan leve med. Om du vil, kan du laste opp bilder og videoer i enda høyere oppløsning. I så fall spiser de av Google-lagringsplassen din (15GB gratis, 100GB for 16 kroner måneden, 1TB for cirka 80 kroner måneden).

Sikkerhetskopi av alle bilder

Med andre ord kan du via Google Foto ta en sikkerhetskopi av alle bildene du har tatt; det være seg på mobiltelefon eller med et kamera, der du har lagret bildene på PC-en.

Appene sørger også for å følge med på mappene du har valgt å synkronisere, slik at nye bilder du legger inn automatisk sikkerhetskopieres til Googles bildetjeneste. Dette er mulig både på iOS, Android, Windows og OS X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer