Slik er kameraet i bruk

DSC-F717 er et annerledes kamera, og derfor tar det også tid å venne seg til å bruke det. Det tar likevel ikke lang tid før man blir fortrolig med den utradisjonelle formen, og da finner man samtidig ut at plassering av knapper og den generelle betjeningen av kameraet er både logisk og brukervennlig.

Slik er kameraet i bruk

Utradisjonell og rå konstruksjon

  1. Slik er kameraet i bruk


For øvrig oser det av kvalitet på både LCD og søker, bildet er skarpt og begge klarer seg godt selv i vanskelige lysforhold. Vi skynder oss å legge til at kameraet bruker knappe 2 sekunder fra du slår det på til det er klart til å ta bilder, i praksis betyr det ingen venting, og et av argumentene for å holde seg til filmbaserte kameraer begynner å blekne.

Menysystemet består av hovedvalg og undervalg, og er logisk lagt opp. Styringen skjer ved hjelp av en rund styrepad med fire retninger, med OK i midten. Sistnevnte kan være litt knotete å treffe, vi hadde likt en separat OK-knapp bedre.

Manuell zoom

Det faktum at du kan fokusere og zoome manuelt ved å vri på ringen ytterst på objektivet, gjør at du kan bruke kameraet på flere måter, tilpasset dine ønsker og behov. Både zoom og fokus er blant de kjappeste i klassen, sistnevnte fungerer også utmerket i dunkel belysning takket være laserhologram-teknikken.

For øvrig har Sony nærmest eliminert et av de store problemene med mange digitalkameraer, dårlig batterilevetid. Sony antyder rundt 3.000 bilder mellom to batteriladinger på F717, dersom du ikke bruker blits og holder deg til den lille elektroniske søkeren. Vi nøyer oss med å slå fast at vi har tatt hundrevis av bilder uten å lade, både med og uten blits, og stort sett ved bruk av LCD-skjermen som søker. Gjenværende batterilevetid vises i minutter; i skrivende stund er det fortsatt 96 minutter igjen på vårt batteri.

Slik er kameraet i bruk


Det er ikke til å stikke under en stol at kameraet er stort, og vanskelig å ta med seg med mindre du har en egen veske til det. Det er også tungt, nesten 700 gram med batteri, og disse faktorene vil nok skremme mange hobbyfotografer.

Bildekvalitet

Nattbilder er utvilsomt en kul egenskap. Eksemplet over er tatt i stummende mørke,ute blits.
Nattbilder er utvilsomt en kul egenskap. Eksemplet over er tatt i stummende mørke,ute blits. Vis mer


Sony har gjort mange forbedringer med hensyn til bildekvaliteten fra F707, blant annet på fargesiden. Både ute og innebildene vi tok holdt så høy kvalitet som du kan forvente av et kamera i denne prisklassen.

De automatiske innstillingene gjør stort sett en meget god jobb. Skulle du ønske å gjøre noen manuelle innstillinger, gjør du det enkelt ved hjelp av de lille hjulet foran utløseren, uten å måtte gå via menyene. Det er en av de mest brukervennlige løsningene vi har sett.

Her kan du se noen av bildene vi tok, og være med å bedømme bildekvaliteten selv.

Konklusjon

Slik er kameraet i bruk


Sony Cyber-shot DSC-F717 overgår det meste på de fleste områder av de kameraene vi har testet så langt. Det er lynkjapt, har svært høy oppløsning, høy bildekvalitet, høy overføringshastighet (USB2.0), massevis av manuelle innstillinger, nattfotografering - bare for å nevne noen av egenskapene. Det er helt klart et kamera man kan vokse med; automatikken gjør jobben, men kreativititeten kan få fritt spillerom når du føler deg moden til å utforske.

Utradisjonell og rå konstruksjon

  1. Slik er kameraet i bruk


MemoryStick-minnekort finnes i skrivende stund ikke i større utgaver enn 128 MB. Det er ikke særlig mye, men denne begrensningen er sannsynligvis et langt mindre hinder for mange fotoentusiaster enn hva vekten og størrelsen på dette kameraet utgjør. Sistnevnte hinder blir kanskje for høyt for mange. Det er forståelig, men synd, for kvalitetene til dette kameraet er i det store og hele svært gode.

Jeg vil lese om kameraets konstruksjon
Jeg vil tilbake til introduksjonen
Jeg vil bare se testbildene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer