Slik er Opera 7.50

En betaversjon av Operas nyeste nettleser har vært tilgjengelig en liten stund, og vi har gått gjennom nyhetene. Er det noen vits i å installere programmet?

Slik er Opera 7.50
Publisert
Sist oppdatert

Den norske Opera-nettleseren står stadig sterkere, ikke minst takket være de hyppige oppdateringene. Før jul slapp utviklerne en tidlig utgave av den nye Opera-versjonen, som viser i hvilken retning nettleseren beveger seg for tiden.

Den nye versjonen har nummer 7.50, og programmet er offentlig tilgjengelig, men er fremdeles på et tidlig betavstadium. Det er mange nyheter i Opera 7.50, både på utsiden og under panseret.

Kosmetiske nyheter

Det mest merkbare er at programmet har fått et helt nytt utseende. Opera har blitt enda enklere og ryddigere, og totalt blottet for unødvendige ikoner. Standardutseendet består av ikoner plassert på venstresiden, som viser bokmerker, e-post, notater og andre nyttige funksjoner. Ovenfor selve internettsiden ligger det også noen ikoner, disse brukes til å navigere frem og tilbake, og lese inn siden på nytt. Videre finner du et søkefelt som linkes direkte til diverse søkemotorer. Dessuten kan du også zoome inn på den siden du akkurat måtte lese.

Slik er Opera 7.50


En annen nyhet er en ny startside, og denne inneholder også snarveier til søk og e-post. Denne startsiden ser ganske uferdig ut, og vi forventer mer funksjonalitet i endelig versjon.

Flere funksjoner

Slik er Opera 7.50


Støtten for e-post er blitt forbedret, blant annet er søkemulighetene mye raskere. Ett søk blant hundretusenvis av e-poster skal ta mindre enn ett sekund.

Videre er det tatt med støtte for RSS-nyhetsfeed, som gir deg oppdaterte nyheter via e-post-klienten. Du får også tilgang til IRC-nettverket, kan integrere eksterne stavekontroll-programmer, og selvsagt er det også blitt gjort flere mindre justeringer for å gjøre nettleseren mer brukervennlig og funksjonell.

Det er helt tydelig at Opera 7.50 fremdeles er uferdig, men nyhetene er meget lovende. Du kan selv prøve betaversjonen, men husk at det kan innebære ustabiliteter. Opera 7.50 kan lastes ned her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer