Slik er OS X Tiger

TEST: Apples neste operativsystem er penere og raskere enn før, og kommer fullstappet med praktiske funksjoner som gjør datamaskinen enda enklere - og morsommere - å bruke. Kan det bringe Apple tilbake til topps?

Slik er OS X Tiger
Publisert
Sist oppdatert

Apples Mac OS X Tiger, eller X 10.4, blir å få i norske butikker fra og med nøyaktig klokken 1800 i dag. Systemet byr på raskere og morsommere ytelse, sammen med over 200 oppgraderinger i følge Apple.

Vi har ikke telt dem alle, og får heller ikke dekket så mange av dem her, men du kan være trygg på at de fleste av dem ikke akkurat kommer til å få deg til å hoppe i stolen.

Generelt virker systemet raskere på en Powerbook 12 1,33 GHz i vanlig bruk, og noe tregere enn ventet i noen av de nye funksjonene. Har du en eldre Mac med mindre minne, kan du antakelig ikke vente noen særlig fartsøkning - heller tvert i mot.

Men hvis det skulle finnes et operativsystem som kan rekruttere flere brukere fra Windows-verdenen til Macen, er det dette. Det er helt klart det mest integrerte operativsystemet noensinne, og det er også utrolig lett og enkelt å bruke - takket være et fåtall nye funksjoner.

Søk er konge

Spotlight er virkelig en nyvinning av de helt store, som bare Apple eller Microsoft kunne ha gjennomført. Én sak er å kunne finne filene gjennom et tredjeparts søkeverktøy, men det er noe ganske annet å kunne bygge dette inn i selve kjernen av operativsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer