PlayStation 5

Slik er PlayStation 5

Sony avslørte designet og en haug med spill.

PLAYSTATION 5: Sony avslørte designet til PlayStation 5 og en haug med spill. Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Sony avslørte designet til PlayStation 5 og en haug med spill. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har sluppet små drypp med detaljer om kommende PlayStation 5; i januar ble logoen avslørt og senere har de gått i detalj på maskinvaren og DualSense-kontrollen, men det er først i dag at de første spillene ble vist frem.

Avslørte designet

Sony avsluttet showet med å avsløre designet på PlayStation 5. Den er i samme stil som kontrolleren: hvit med svarte og blå detaljer, og den skiller seg godt ut fra tidligere PlayStation-konsoller, men også Xbox.

I tillegg avslørte Sony at PlayStation 5 kommer i to utgaver: en vanlig med optisk drev og en digital versjon uten.

Sony avduket også en rekke tilbehør til PlayStation 5:

  • et hodesett
  • mediafjernkontroll
  • kamera
  • ladedokk med plass til to kontrollere
PlayStation 5 kan selvsagt også plasseres liggende.
PlayStation 5 kan selvsagt også plasseres liggende. Vis mer

Hva med priser og lanseringsdato? Det må du fortsatt vente litt på. Mens du venter kan du under se trailerne fra spillene som ble vist frem i går.

«Gran Turismo 7» og nytt «Ratchet & Clank»

Det kritikerroste «Horizon: Zero Dawn» får, ikke overraskende, en oppfølger på PlayStation 5. Sony debuterte en visuell nydelig trailer for «Horizon: Forbidden West». Men når kommer det? Det ønsket ikke utvikler Guerilla å avsløre:

Showet startet for øvrig med en trailer for «Grand Theft Auto V» – et av de mest solgte spillene gjennom historien – og som nå pusses opp for PlayStation 5. Den oppussede versjonen kommer neste år, og PS5-spillerne får gratis tilgang til GTA Online, avslørte Sony.

Neste ut var kveldens første fra PlayStation Studios, Sonys samling med utviklere som er dedikert til å lage PlayStation-spill. nemlig «Spider-Man: Miles Morales».

Racingtilhengerne vil nok fryde seg over at et nytt «Gran Turismo» er på vei til PlayStation 5. Foruten en fartsfylt trailer, fikk vi også se «Gran Turismo 7» i aksjon.

PlayStation 5-spillerne får også et gjensyn med «Ratchet & Clank: Rift Apart» – det begynner faktisk å bli noen år siden du fikk være med på duoen på elleville eventyr. Utviklerne Insomniac avslørte dessverre ikke mange detaljer om spillet, men gjorde det klar at det er bygget fra bunnen av for PlayStation 5.

Den japanske spillutvikleren Square Enix viste også frem et helt nytt spill under Sonys PlayStation 5-show. I traileren stod det at «Project Athia» er designet eksklusivt for PlayStation 5, men det er uvisst om spillet også kommer til andre konsoller.

«Demon’s Souls»-trailer:

En drøss med trailere

«Stray» er et nytt spill fra Annapurna, som kommer i 2021. Og her ser det faktisk ut til at du styrer en katt. Det kan potensielt bli ganske moro!

«Returnal» er satt til en ukjent planet som ser ut til å være fylt med skumle fiender. Det blir eksklusivt til PlayStation 5.

«Resident Evil 8»:

Eksklusivt er også «Sackboy: A Big Adventure». Kanskje mest kjent fra «LittleBigPlanet» får den søte karakteren nå sitt eget eventyr.

«Destruction Allstars» ser ut som et «Destruction Derby», du husker vel det?, satt i fremtiden. Og det er kanskje det eneste vi trenger å si:

«Kena: Bridge of Spirits»-trailer:

«Goodbye Volcano High»-trailer:

Klassikeren «Oddworld» vender tilbake med et nytt spill, kalt «Oddworld Soulstorm».

«Ghostwire Tokyo» kommer i 2021:

«Jett: The far shore»:

«Borderlands»-utvikler Gearbox var også på plass med en trailer til et kommende spill, «Godfall. Lanseres i høst.

«Solar Ash» lanseres 2021:

«Astro’s Playroom»:

«Bugsnax»:

«Little Devil Inside»:

Glad i basketball? Da bør du se den ferske traileren for «NBA 2K21», klar for nestegenerasjons konsoller.

Merk at flere av spillene, utenom de fra PlayStation Studios, trolig også blir tilgjengelig på andre plattformer som PC, Switch og Xbox, men i kveld handlet det selvsagt om PlayStation 5.

Twitter melder for øvrig Geoff Keighley at «Deathloop» og «Ghostwire Tokyo» trolig er konsolleksklusive i en tidsbegrenset periode,

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer