Slik fanger du nettmedia

Vil du ta opp en sang fra nettradioen, eller lagre "streaming" video til harddisken? Microsoft og innholdsleverandørene gjør det vanskelig, men vi viser deg tre programmer som fanger nettsendingen.

Slik fanger du nettmedia
Publisert
Sist oppdatert

Hvor enkelt vil du ha det? Det er det er første spørsmålet du må ta stilling til når du "fange" lyd og video som vises på maskinen din fra en fil som du ikke har tilgang til.

Mange maskinvareentusiaster sverger for eksempel til å bruke en lydkabel som fører lyden fra hodetelefonutgangen på maskinen tilbake til linjeinngangen, for så å ta opp derfra.

Lettere kopier

Heldigvis finnes det enklere metoder, ved å bruke noen av de mange programmene som er laget for formålet - vi viser deg det beste, og et par gode gratisløsninger.

Metoden for å ta opp lyd fra nettradio og andre programmer er svært enkel, og er i tillegg innebygd i selve Windows-operativsystemet. Det gjelder med andre å ta opp den samme lyden som kommer ut av høyttalerne, og denne lydstrømmen heter "Stereo Mix" i kontrollpanelet for lyd.

En praktisk ekstragevinst når det kommer til lydopptak er muligheten til å lage flere kopier enn det som er "tillatt" av DRM-filer, som typisk bare lar deg lage noen få kopier i det samme formatet. Men med opptak av selve lyden i stedet for å konvertere filen, kan du lage så mange kopier du vil - i alle formatene du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer