Slik får de deg til å betale mer

Tilbudene på tv-spillprodukter er ikke nødvendigvis gunstige.

Til venstre ser du det ugunstige tilbudet til Elkjøp. Til høyre ser du butikkprisen på et svært populært Wii-spill på Lefdal. Prisen er 63 prosent høyere enn på Lefdals nettsider.
Til venstre ser du det ugunstige tilbudet til Elkjøp. Til høyre ser du butikkprisen på et svært populært Wii-spill på Lefdal. Prisen er 63 prosent høyere enn på Lefdals nettsider. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du å kjøpe tv-spill? Flere elektronikkbutikker lokker med såkalte bundles, eller pakker med konsoll, tilbehør og spill. Sunn fornuft tilsier at disse samlepakkene burde være noe billigere enn å kjøpe hvert produkt separat. Eller i hvert fall tilsvarende pris. Slik er det nødvendigvis ikke.

For eksempel selger Elkjøps nettbutikk en pakke med konsollen Nintendo Wii for 2.795 kroner. I tillegg til å inneholde det Wii-pakken vanligvis inneholder, får du også med spillet Wii Sports Resort og tilleggsutstyret Wii Motion Plus.

MEN: Kjøper du alt separat i stedet for i pakke betaler du bare 2.668 kroner i den samme butikken. Med andre ord, taper du 127 kroner ved å velge Elkjøps samlepakke.

LES OGSÅ: Elkjøp HAR prisgaranti

OPPDATERT: Etter at DinSide gjorde Elkjøp oppmerksom på den rare pakkeprisen på Nintendo Wii, har selskapet nedjustert prisen. Kunder som har betalt for mye, skal til og med få differansen tilbake.

- Vi la opp bundlepakken for en stund tilbake, etter dette har vi satt ned prisen på konsoll og Sports Resort. Vårt tekniske system oppdaterer ikke da bundleprisene automatisk og vi har rett og slett glemt av å justere ned bundleprisen manuelt. De kundene som har kjøpt bundlepakken til 2795 har nå fått beskjed om at de får 200 kr tilbakebetalt. Vi takker for at dere har gjort oss oppmerksom på feilen, man skal selvsagt ikke betale mer når man kjøper bundle vs å kjøre varene seperarat! Prisen på bundlepakken er også justert ned til 2595, melder André Hesselroth, salgsjef i Elkjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer