Slik får du amerikansk iTunes-konto

I USA er utvalget alltid større, inkludert i amerikanske iTunes Store. Slik får du tilgang.

EN SLAGS UTVANDRING: Å flytte fra Norge til USA er enkelt når det kommer til iTunes Store. Nyttig er det også.
EN SLAGS UTVANDRING: Å flytte fra Norge til USA er enkelt når det kommer til iTunes Store. Nyttig er det også. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke alle som vet det, men fordi lisensierings- og rettighetsproblematikk for film og musikk er så komplisert at selv nobelprisvinnere i økonomi raskt vil innse sin begrensning, er ikke utvalget i Apples norske iTunes-butikk det samme som i den amerikanske.

Konsekvensen blir blant annet at du i USA kan kjøpe alt fra filmer og TV-serier i HD-format til eksklusive musikkprogrammer for iPhone, mens du i Norge er begrenset til å handle musikk og et litt mindre utvalg iPhone-programmer.

Fra norsk til amerikansk

I utgangspunktet kan du kun registrere deg i din nasjonale iTunes-butikk, som i vårt tilfelle betyr den norske. Har du likevel et ønske om å komme deg på innsida av den amerikanske utgaven, finnes det faktisk en enkel vei som tar maksimalt fem minutter - og som heller ikke involverer noen form for betalingskort.

Det første du skal gjøre er å starte iTunes-applikasjonen. Logg deg deretter av den eventuelle iTunes-kontoen du måtte være pålogget (iTunes holder deg ofte automatisk pålogget).

Velg så "iTunes Store" under "Butikk"-menyen i iTunes' venstremarg. Bla deg helt ned på sida. Der finner du et valg som heter "Change country". Velg "United States" fra lista med land.

Slik får du amerikansk iTunes-konto


Deretter velger du "App Store" fra tabulator-menyen øverst i iTunes-vinduet. Scroll litt ned på sida, velg så en hvilken som helst applikasjon helt til høyre i vinduet, under headingen "Free apps".

Slik får du amerikansk iTunes-konto


Ettersom du ikke er logget på, blir du nå bedt om å lage ny iTunes-konto. På skjermbildet som kommer opp velger du derfor - naturlig nok - "Opprett ny konto".

Slik får du amerikansk iTunes-konto


Velg deretter "Continue". På neste skjermbilde krysser du av for at du godtar "iTunes terms and condition", før du igjen trykker "Continue".

Skriv inn ønsket epost-adresse (velg en annen adresse enn den du bruker på din norske iTunes-konto!), og deretter ønsket passord.

Velg så "none"-alternativet helt til høyre for alle betalingskortene. Det er dette valget som gjør at du slipper å legge inn et betalingskort for å registrere deg som amerikansk iTunes-bruker.

Slik får du amerikansk iTunes-konto


Bruk fantasien og fyll ut en tilfeldig, ikke-eksisterende amerikansk adresse. Bruk ditt eget norske gatenavn, og bruk så en tilfeldig amerikansk by, stat og ZIP-adresse. Fyll også ut et ikke-eksisterende amerikansk telefonnummer, som for eksempel "012 - 345 6789".
Velg nok en gang "Continue".

Du er nå nesten i mål. Sjekk innboksen til epost-adressen du først oppga. Bekreft opprettelsen av iTunes-kontoen.

Slik får du amerikansk iTunes-konto


Nå begynner moroa

Etter at epost-adressen er bekreftet, er det nå fritt fram for å logge seg på amerikanske iTunes Store. Dette kan du både gjøre i selve iTunes-applikasjonen, og du kan gjøre det på iPhone.

Førstnevnte er en kurant sak, men det er kanskje ikke alle som vet hvordan du bytter bruker på iPhone. Heldigvis er det enkelt. Gå til "Innstillinger" og "Butikk". Logg av brukeren du sannsynligvis er pålogget, og "logg på" med din nye amerikanske iTunes-konto.

Når du nå åpner App Store, er du plutselig inne i den amerikanske utgaven.

Merk! Vi har valgt å laste ned applikasjoner fra amerikanske iTunes Store direkte på iPhone / iPod Touch. Det kan godt være du får problemer med å synkronisere mot telefonen ellerm mp3-spilleren hvis du først laster ned applikasjoner i iTunes, og så synkroniserer telefonen.

Fordeler

Den første applikasjonen jeg lastet ned var Last.fm. Den er ikke tilgjengelig i norske iTunes, men er en fabelaktig musikktjeneste som blant annet spiller musikk som andre som liker ditt favorittband også liker. Musikken lastes ikke ned, men streames via WiFi eller 3G-nettet.

Imeem er en tilsvarende applikasjon som også er gratis.

Heller ikke den offisielle Flickr-applikasjonen er å finne i Norge, men den kan du nå laste ned gratis. Dette er bare noen eksempler på det du nå kan finne i US App Store.

Hvis du nå kjenner du blir ørlite grådig, og ønsker å laste ned programmer som koster penger, eller hvis du ønsker å laste ned TV-serier eller filmer i HD, må du betale for deg. Det finnes tilbydere på eBay som selger gavekort som kan brukes på amerikanske iTunes (bruk "redeem code" i App Store eller iTunes for å gjøre om gavekortet til kontanter), men her bør du trå varsomt for ikke å bli lurt av uredelige selgere.

Ulemper

Får du tak i et gyldig gavekort, som kommer i verdier på så mye som 100 dollar (rundt 600 kroner), kan du med andre ord handle så mye du vil helt til det er tomt på kontoen.

Fullt så praktisk som å handle med kredittkort er det naturligvis ikke, men nød lærer naken trailersjåfør å vaske seg mens han kjører, eller hva det nå heter.

En annen fordel med å ha amerikansk iTunes-konto er at antallet anmeldelser per musikkutgivelse, film eller iPhone/iPod Touch-applikasjon er langt, langt større enn tilsvarende i den norske butikken. Dermed får du også bedre oversikt over hvorfor noen liker hva, og, ikke minst, et større utvalg som avgir stemmer per applikasjon, musikkutgivelser eller film.

Vet du om andre applikasjoner som ikke er tilgjengelig i norske iTunes Store? Del dine erfaringer i forumet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer