Slik får du amerikansk iTunes-konto

I USA er utvalget alltid større, inkludert i amerikanske iTunes Store. Slik får du tilgang.

EN SLAGS UTVANDRING: Å flytte fra Norge til USA er enkelt når det kommer til iTunes Store. Nyttig er det også.
EN SLAGS UTVANDRING: Å flytte fra Norge til USA er enkelt når det kommer til iTunes Store. Nyttig er det også. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke alle som vet det, men fordi lisensierings- og rettighetsproblematikk for film og musikk er så komplisert at selv nobelprisvinnere i økonomi raskt vil innse sin begrensning, er ikke utvalget i Apples norske iTunes-butikk det samme som i den amerikanske.

Konsekvensen blir blant annet at du i USA kan kjøpe alt fra filmer og TV-serier i HD-format til eksklusive musikkprogrammer for iPhone, mens du i Norge er begrenset til å handle musikk og et litt mindre utvalg iPhone-programmer.

Fra norsk til amerikansk

I utgangspunktet kan du kun registrere deg i din nasjonale iTunes-butikk, som i vårt tilfelle betyr den norske. Har du likevel et ønske om å komme deg på innsida av den amerikanske utgaven, finnes det faktisk en enkel vei som tar maksimalt fem minutter - og som heller ikke involverer noen form for betalingskort.

Det første du skal gjøre er å starte iTunes-applikasjonen. Logg deg deretter av den eventuelle iTunes-kontoen du måtte være pålogget (iTunes holder deg ofte automatisk pålogget).

Velg så "iTunes Store" under "Butikk"-menyen i iTunes' venstremarg. Bla deg helt ned på sida. Der finner du et valg som heter "Change country". Velg "United States" fra lista med land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer