Slik får du åpnet gamle dokumenter

Du trenger ikke ha de gamle programmene installert for å vise innholdet i filene dine.

WORD 2.0: Dette dokumentet er mer enn 20 år gammelt, men lar seg fint åpne i denne filviseren. Foto: Bjørn Eirik Loftås
WORD 2.0: Dette dokumentet er mer enn 20 år gammelt, men lar seg fint åpne i denne filviseren. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du færre programmer installert på din nye PC enn du hadde på den gamle?

I så fall er du ikke alene. I dag foregår det meste på nettet, særlig gjennom nettleseren. Det er knapt et dataprogram som ikke kan erstattes av en online-tjeneste i 2018.

Historikken kan imidlertid være en liten utfordring for mange. For hva gjør du, når du plutselig får behov for å lese innholdet i gamle dokumenter og andre filer du har lagret gjennom årenes løp? Må du installere de gamle programmene igjen? Det kan du selvfølgelig gjøre - hvis du har tilgang til installasjonsfilene og hvis programmene er kompatible med Windows 10.

Hvis ikke, må du finne andre løsninger. Her er tre av de mest aktuelle:

#1: Ta i bruk en nettskytjeneste

Visste du at Dropbox, OneDrive, Google Drive og mange av de andre tjenestene som lar deg lagre brukerfilene dine i nettskyen, har innebygde filvisere for en rekke formater?

Personlig bruker vi Dropbox, og da var det ikke noe problem for oss å åpne og vise dette dokumentet fra 1995 - skrevet i Word 2.0:

Hvis du er usikker på hvordan du bruker slike nettskytjenester, får du en innføring her: Kom i gang med nettskyen del 1 del 2

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer