Slik får du Apple TV til å spille "alt"

Glem jailbreak og andre dirty tricks.

Apple TV er en fin mediespiller for alle formater om man bare kjenner til et par knep.
Apple TV er en fin mediespiller for alle formater om man bare kjenner til et par knep. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple TV er den mediespilleren som har fått mest oppmerksomhet i media den siste tiden, og selv om den har noen vesentlige begrensninger i forhold til de tradisjonelle mediespillerne, har også denne blitt en salgssuksess for Apple.

Mange regner Apple TV som en forsmak på hva vi kan forvente oss når Apple med stor sannsynlighet entrer TV-markedet for alvor.

En av de vesentlige momentene vi hintet til i innledningen, er den svært begrensede formatstøtten. Hvis du har kopiert DVD- og Blu-ray-filmene dine til harddisken som DivX- eller Matroska-filer, vil ikke Apple TV vite om dem. Den eneste måten å få boksen til å streame filmer som ligger på datamaskiner i nettverket, er hvis de blir godkjent av iTunes. I praksis snakker vi da om MP4/M4A-filer.

Ikke bare-bare med jailbreaking

Det finnes imidlertid metoder for å omgå denne begrensningen, og en av de mest utbredte er såkalt "jailbreaking". I praksis handler det om å modifisere operativsystemet i mediespilleren slik at du kan installere programvare på den som Apple ikke har godkjent.

Selv om mange gjør dette med stort hell (oppskriften er lett tilgjengelig på nett) har metoden et par klare ulemper. For det første mister du garantien hvis du får problemer, for det andre vil enhver oppdatering fra Apple (og de kommer relativt hyppig) overskrive alt du måtte ha gjort av spesialtilpasninger. Dermed må du gjennom hele bøtteballetten én gang til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer