Slik får du Facebooks nye liker-knapp

Et lite triks er alt som skal til.

IKKE BARE LIKER: Du kan få den nye Facebook-funksjonen ved å gjøre et lite triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE BARE LIKER: Du kan få den nye Facebook-funksjonen ved å gjøre et lite triks. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag skrev vi om at Facebook nå utvider «Liker-knappen» slik at du ikke lenger bare kan gi tommel opp, men også uttrykke følelser for det som blir postet med hjerte, latter, sinne, gråt og så videre.

På høy tid spør du oss – det tar seg liksom ikke helt ut å uttrykke en tommel opp når noen poster om et dødsfall, selv om man vil uttrykke sympati. Sånn sett var Google smarte med den følelsesnøytrale "+1"-knappen på sitt sosiale nettverk, Google+.

Først i Irland og Spania

Ikke alle får den nye funksjonen med en gang. I dag ble den nemlig rullet ut til brukere i Irland og Spania. Hvor lang tid det tar før resten av verden får, vet vi ikke.

Men – du kan få den nye «Reactions»-knappen allerede nå.

Hvordan, spør du? Jo, ved å late som om du befinner deg i Irland eller Spania, selvsagt.

VPN-løsning

Med en VPN-tjeneste kan du rute all trafikk fra og til din datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett gjennom en slags «tunnel» som er koblet til en server på nettet.

Dermed er det umulig for de som er koblet på det samme nettverket som deg å overvåke trafikken din og brukes for eksempel ofte av store selskaper slik at arbeidstakerne kan få opp interne nettverksressurser og den slags selv om de befinner seg et helt annet sted.

Men et annet populært bruksområde er at man med en VPN-tjeneste kan «fake» plasseringen sin. Bruker du en VPN-server som er lokalisert i USA, vil du for eksempel få den amerikanske Netflix-tjenesten i stedet for den norske.

Du skjønner kanskje hvor dette bærer – ved å bruke en VPN-tjeneste som har servere i Spania eller Irland, vil Facebook tro at du befinner deg nettopp der. Og dermed får du også den nye «Reactions-knappen».

Fungerer på PC/Mac

Vi har testet med VPN-løsninger både for mobiltelefon og PC/Mac, men det er bare på sistnevnte vi får den nye knappen. På mobiltelefon testet vi med tidligere omtalte Tunnelbear, som har servere både i Irland og Spania, men ingen av dem fungerte, selv etter å ha oppdatert Facebook-appen til siste versjon (testet på Android).

På PC-en går det derimot lett som en plett. Det finnes mange VPN-tjenester der ute – selv testet vi med F-secures Freedome, som kan prøves ut gratis i 14 dager før man eventuelt må bla opp 465 kroner for ett år og tre enheter.

Der valgte vi den spanske serveren og koblet på:

I SPANIA: Med VPN-tjenesten Freedome fra F-secure (og mange andre) kan du late som om du befinner deg et helt annet sted på kloden.
I SPANIA: Med VPN-tjenesten Freedome fra F-secure (og mange andre) kan du late som om du befinner deg et helt annet sted på kloden. Vis mer


Og dermed ser Facebook slik ut:

Slik får du Facebooks nye liker-knapp


De nye ikonene får du opp ved å holde musknappen inne over liker-knappen.

Men ser de andre det?

Dessverre ikke. Hvis ikke mottakeren av din reaksjon har den nye funksjonen, dukker det ikke opp noe varsel, og ditt trykk registreres heller ikke som en «liker», med mindre det faktisk er tommel opp du har brukt.

Vi antar dog at de blir liggende til senere – når alle får funksjonen.

Begrenset glede der altså, med andre ord. Men du kan i hvert fall poste skryteskjermbilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer