Asus på CES 2018

Slik får du flere skjermer til å smelte sammen

Smart prisme visker bort rammene i multi-skjermløsning.

NESTEN HELT SØMLØST: Takket være et prisme som plasseres mellom skjermene, ser det ut som om bildet glir over i hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NESTEN HELT SØMLØST: Takket være et prisme som plasseres mellom skjermene, ser det ut som om bildet glir over i hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Å ha flere skjermer på skrivebordet har noen åpenbare fordeler. Du kan for eksempel ha tre skjermer, der den i midten er den du jobber på, mens du kan bruke de to andre til støttefunksjoner - for eksempel oppslagsverk, e-post eller lignende.

Et annet, meget aktuelt bruksområde, er til gaming. Med flere skjermer kan du få en slags surround-effekt som drar deg inn i handlingen - ikke minst når du spiller bilspill.

Og kanskje spesielt til spilling, kan det være irriterende at det er et tomrom mellom hver skjerm. Først har du rammen, deretter et lite mellomrom før du på ny treffer en ny ramme.

Dette problemet har Asus nå adressert, og funnet en løsning på.

Prisme visker bort rammene

Under årets CES-messe i Las Vegas, viste Asus fram en løsning som har fått navnet Bezel Free kit. Og den er like enkel som den er smart: Ved å plassere tre like skjermer ved siden av hverandre, med 130 graders vinkel mellom dem, kan du plassere et prisme i hver skjøt. Denne skaper en illusjon av at du sitter foran en eneste, svært bred skjerm.

Prismet festes øverst og nederst på skjermen ved hjelp av gummifester, og sørger rett og slett for at de siste centimeterne av skjermbildet på hver side møter hverandre. Borte blir både glippe og ramme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer