Test av Netgear Orbi RBK20

Slik får du god surfe­opplevelse i alle etasjer

Men prisen er fremdeles høy.

NETGEAR ORBI RBK23: Orbi-ruteren er så stilren at den ikke trenger å gjemmes vekk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NETGEAR ORBI RBK23: Orbi-ruteren er så stilren at den ikke trenger å gjemmes vekk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du bor i en større bolig og bare har én trådløs ruter, har du kanskje merket at signalene i deler av boligen er mye svakere enn nærmest ruteren. Dette kan relateres til en blanding av begrensninger på rekkevidda til ruteren din, størrelsen på boligen og at vegger – spesielt med betong/mur – gjør at signalene ikke er like sterke overalt.

For å løse dette problemet, kan man blant annet kjøpe nettverksforsterkere, som mottar signaler fra ruteren, forsterker disse og sender dem videre. En annen ting, som har kommet mer og mer de seineste åra, er mesh-nettverk (spindelvevnett). Her er tanken at i stedet for å bruke en trådløs ruter (og forsterker), har flere små noder som plasseres rundt i boligen og danner et nettverk som skal sørge for gode signaler i hele boligen.

Netgear Orbi RBK23

I fjor tok vi en titt på Netgears mesh-løsning, Orbi RBK40, som består av et sett på én trådløs ruter og én satellitt. Vi var stort sett fornøyd med opplevelsen og trillet terningkast 5.

Nå har vi også fått testet Netgear Orbi RBK23. Dette er i Orbi RBK20-serien, men med en ekstra satellitt slik at man har én trådløs ruter og to mesh-noder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer