Slik får du med deg programmene

TIPS: Fått ny PC og ønsker å overføre programmene dine enkelt og effektivt?

Publisert
Sist oppdatert

DinSides dataredaksjon får stadig spørsmål fra lesere om hvordan man på en enkel og grei måte kan overføre programmene fra en eldre PC med Windows XP, til en ny med Vista. Her er Microsofts egen løsning på problemet.

Microsoft har nemlig et enkelt gratisprogram som hjelper deg med prosessen. Windows Easy Transfer Companion (WETC) heter det, og må installeres på den PCen du ønsker å overføre programmene fra.

WETC sørger ikke bare for å overføre programmene, men også eventuelle spesialinnstillinger du måtte ha gjort i disse. Løsningen kan derimot ikke brukes til å overføre brukerfiler og systeminnstillinger du må ha gjort i Windows.

Mange programmer

WETC skal være kompatibel med minst 100 av de mest populære Windows-programmene, inkludert Microsoft Office, Windows Live Mail og en rekke andre Microsoft-programmer, men også en rekke tredjepartsprogrammer som for eksempel Adobe Indesign, Corel Draw, Paint Shop Pro, Picasa, Opera, Skype, Google Earth, Partition Magic og Winzip – bare for å nevne noen.

En del sikkerhetsprogrammer, antivirus og lignende, har en struktur som gjør overføring mellom Pcer vanskelig. Du vil motta en advarsel dersom programmer av en eller annen årsak ikke lar seg overføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer