Slik får du med deg programmene

TIPS: Fått ny PC og ønsker å overføre programmene dine enkelt og effektivt?

Publisert
Sist oppdatert

DinSides dataredaksjon får stadig spørsmål fra lesere om hvordan man på en enkel og grei måte kan overføre programmene fra en eldre PC med Windows XP, til en ny med Vista. Her er Microsofts egen løsning på problemet.

Microsoft har nemlig et enkelt gratisprogram som hjelper deg med prosessen. Windows Easy Transfer Companion (WETC) heter det, og må installeres på den PCen du ønsker å overføre programmene fra.

WETC sørger ikke bare for å overføre programmene, men også eventuelle spesialinnstillinger du måtte ha gjort i disse. Løsningen kan derimot ikke brukes til å overføre brukerfiler og systeminnstillinger du må ha gjort i Windows.

Slik får du med deg programmene


Mange programmer

WETC skal være kompatibel med minst 100 av de mest populære Windows-programmene, inkludert Microsoft Office, Windows Live Mail og en rekke andre Microsoft-programmer, men også en rekke tredjepartsprogrammer som for eksempel Adobe Indesign, Corel Draw, Paint Shop Pro, Picasa, Opera, Skype, Google Earth, Partition Magic og Winzip – bare for å nevne noen.

En del sikkerhetsprogrammer, antivirus og lignende, har en struktur som gjør overføring mellom Pcer vanskelig. Du vil motta en advarsel dersom programmer av en eller annen årsak ikke lar seg overføre.

her finner du en liste over programmer som er garantert kompatible med løsningen.

NB!Det er også verdt å nevne at programmet garanteres kun å fungere optimalt dersom du bruker engelske versjoner av Windows XP og Vista.

Slik foregår overføringen

Selve den fysiske overføringen kan man foreta på flere måter, enklest via nettverket, eventuel ved hjelp av en spesialkabel kalt Easy Transfer Cable, som fås kjøpt i databutikken. WETC kommuniserer med Windows Enkel Overføring (Windows Easy Transfer), som ligger som standard i Windows Vista, og dermed er det bare å følge instruksene.

Windows Easy Transfer Companion kan du laste ned fra denne siden (4 MB). Programmet er fortsatt i beta, og foreligger dessverre kun i engelsk språkdrakt.

Les også:
Dette betyr PC-annonsene
Windows-spørsmålene du ikke tør stille

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer