Slik får du mobilt bredbånd i påsken

Det er ikke lenger bare de store byene som har Turbo-3G-dekning. Her er oversikten!

Publisert
Sist oppdatert

Telenor, Netcom og ikke minst ICE bygger ut mobilt bredbånd i stort tempo i hele landet. I praksis betyr det at du kan komme deg på Internett og få akseptabel surfehastighet ved hjelp av en PC og et mobilt bredbånd-adapter. Hvis du har en nyere mobiltelefon, er sjansen stor for at også denne kan brukes som modem for å komme deg på nett.

Utbygningen av disse nye, raske mobile bredbåndsnettene kom for alvor i gang for Netcom og Telenor i fjor høst. Siden den gang har de fleste store byene fått dekning, i tillegg til noen mindre steder og en rekke vintersportssteder. Teknologien disse to benytter kalles HSDPA, men er også kjent som Turbo-3G, Super-3G og 3,5G.

En tredje aktør, Nordisk Mobiltelefoni, står bak et alternativt mobilt bredbånd, ICE. Dette nettet benytter de gamle NMT-frekvensene, og er et rent mobilt bredbåndsnett, uten mobiltelefoni.

Hvor da?

Som dekningskartene under viser, er det fortsatt lenge til hele landet får HSDPA-dekning, men de store byene har god dekning, i tillegg til en rekke av de store vintersportsstedene.

Netcom har som mål full dekning i løpet av 2008, i det ligger 80% dekning av de befolkede områdene. Det betyr altså ikke 80% dekning av landarealet. Telenor på sin side har som mål å bli ledende også her, og i løpet av 2. kvartal vil 3.600 Telenor-basestasjoner støtte HSDPA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer