Microsoft OneNote – Tips og råd

Slik får du orden i notatene dine

Slutt å bruke Word øyeblikkelig – OneNote er Office-pakkens skjult perle.

ONENOTE; Student fra høsten? Da anbefaler vi at du installerer OneNote med en gang. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ONENOTE; Student fra høsten? Da anbefaler vi at du installerer OneNote med en gang. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Er du typen som oppretter et nytt Word-dokument for hver klassetime eller forelesning, bør du slutte det med umiddelbart. Vi kan nesten garantere deg at du får en mer oversiktlig tilværelse som student hvis du dropper Word og liknende tekstbehandlingsprogrammer og heller bytter til OneNote.

Men programmet, som er en del av Office-pakken til Microsoft, er ikke bare for studenter. Enten du skal planlegge et bryllup, en ferietur, organisering av oppskrifter eller dele inspirasjoner til for eksempel ny bolig, kan OneNote være nyttig. Dette er et program som setter notatene dine i system, som du snart skal lære.

For undertegnede ble OneNote i starten mest brukt i forbindelse med studier, men jeg har også tatt det med videre ut i arbeidslivet og på privaten. Nå bruker jeg det under intervjuer og arrangementer, men også i forbindelse med planleggingen av en ny bolig.

Denne tips og råd-saken vil dog i hovedsak ta for seg hvordan du kan få mest ut av OneNote som student.

Gratis!

OneNote ble for første gang utgitt i Office 2003, men er for mange fremdeles en ukjent del av Office-pakken til Microsoft. Populariteten har riktig nok skutt fart de seneste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.