Slik får du plass til tusenvis av sanger

Kjøpt ny mobil og vil fylle minnekortet med mest mulig musikk? Slik går du fram.

Publisert
Sist oppdatert

Salget av MP3-spillere ser ut til å stagnere, men musikkmobiler opplever salgsboom. Nær sagt alle mobiltelefoner som selges nå har innebygd musikkspiller i en eller annen form. Funksjonsmessig står nye musikkmobiler ikke tilbake for spesialspillerne, og med store, rimelige minnekort blir telefonene seriøse konkurrenter.

Tar du en titt på listen over støttede musikkformater på din nye telefon, vil du garantert finne mer enn bare MP3. Sjansen er stor for at du vil se forkortelser som HE-AAC, AAC+ eller AACPlus. I praksis er det snakk om samme lydformat, heretter kalt HE-AAC.

Les også: Din egen ringetone på to minutter

Overlegne små filer

Dette lydformatet er basert på MPEG4-standarden, og er overlegent alt annet av komprimerte formater med hensyn til lydkvalitet ved lave bitrater. Slike godt komprimerte HE-AAC-filer vil dermed oppta svært liten lagringsplass. Nettopp av denne grunn er formatet særlig godt egnet der lagringsplass er en knapp faktor, som på mobiltelefoner.

Men HE-AAC egner seg også for svært høye bitrater, og kan også kodes i full 5.1 og 7.1 surround. Derfor blir det ofte omtalt som fremtiden for komprimert lyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer