Hvor sendes OL 2018?

Slik får du sett OL i Pyeongchang

Og her er alle øvelsene så du kan legge dem inn i kalender-appen du bruker.

DØGNET RUNDT: TVNorge og Eurosport vil sende alt fra OL i år. Om ikke du har disse TV-kanalene, kan du se OL på nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DØGNET RUNDT: TVNorge og Eurosport vil sende alt fra OL i år. Om ikke du har disse TV-kanalene, kan du se OL på nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag starter årets vinter-OL i Pyeongchang, der åpningsseremonien går av stabelen klokka 20 lokal tid, eller da klokka tolv på dagtid her til lands.

Tidsforskjellen er altså åtte timer mellom Norge og Sør-Korea, og det betyr at det under årets vinter-OL kan være noe ugreie sendetider; spesielt for deg som er glad i alpint.

Stort sett overkommelige tider

De fleste av øvelsene går av stabelen på morgenen/formiddagen norsk tid. Eksempelvis starter de aller fleste langrennsøvelsene mellom syv og ni på morgenkvisten, skiskyting og skøyteløp rundt lunsjtider og hopp i 13-14-tiden.

MIDT PÅ DAGEN: Alle øvelsene i skiskyting starter rundt lunsjtider norsk tid under OL i Pyeongchang. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
MIDT PÅ DAGEN: Alle øvelsene i skiskyting starter rundt lunsjtider norsk tid under OL i Pyeongchang. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Alpint og snowboard-øvelsene er det som kan bli tøffest for oss nordmenn, der alle øvelsene starter mellom 02 og 03 på nattestid. Og når Norge møter Tyskland i den siste ishockeykampen i grunnspillet, må du ha vekkerklokka på 04:00, så rekker du akkurat en dusj før kampen starter 04:10. For B-mennesker starter curlingmatchene rundt midnatt.

Hele programmet, gruppert per gren, finner du på denne siden hos Dagbladet.no.

Vi har også lagt inn alle øvelsene i en kalenderfil, som du kan hente inn i ditt kalenderprogram eller -app ved å trykke på lenka du nettopp passerte.

På TV: TVNorge og Eurosport

I år, og frem til 2024, er det Discovery Communications som har kjøpt rettighetene til OL-sendingene, altså til de neste fire olympiske lekene.

Discovery eier blant annet TVNorge og Eurosport-kanalene her til lands, og det er også disse to kanalene som vil stå for OL-sendingene i år, nærmest døgnet rundt. På mandag er det for eksempel ikke én sending på disse to kanalene som ikke er OL-relatert.

TVNorge vil være hovedkanalen for OL, med direktesending av de største øvelsene. Eurosport Norge vil vise repriser og høydepunkter, samt direktesendinger av de litt mindre øvelsene, mens Eurosport 1 vil være hovedkanalen for ishockey.

På nett: Eurosport player

Skulle du mangle TVNorge og Eurosport på TV-en (eller bare ha lyst til å se på farten), kan du heldigvis også se OL-sendinger på nett. Da er det Eurosport Player som gjelder; strømmetjenesten fra Eurosport.

PÅ NETT: Strømmetjenesten Eurosport Player kan prøves gratis i 30 dager og gir deg OL-sendingene på nett. Faksimile: Eurosport
PÅ NETT: Strømmetjenesten Eurosport Player kan prøves gratis i 30 dager og gir deg OL-sendingene på nett. Faksimile: Eurosport Vis mer

Den kan prøves gratis i 30 dager for nye kunder – altså trenger du ikke å betale for å se OL på nett om du ikke er kunde hos Eurosport fra før.

Når gratismåneden er over, fortsetter abonnementet til 99 kroner per måned til det sies opp.

Tjenesten har apper både for iOS og Android. Begge støtter Chromecast, og iOS-versjonen støtter Airplay til Apple TV. Appene er i tillegg kompatible med Apple TV og Android TV-enheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer