Slik får du smileys på iPhone

De du har fra før blir bare SÅ 2007.

Slik får du smileys på iPhone
Publisert
Sist oppdatert

:-)

I følge Wikipedia var det professor Scott E. Fahlman som først introduserte såkalte smileys, eller smilefjes på norsk, så tidlig som i 1972 da han postet en melding på diskusjonsforumet til Carnegie Mellon University's Department of Computer Science der han jobbet (bill.mrk. "useless fact of the day").

Nå er varianter av smilefjeset nesten blitt dagligdags, og også undertegnede må anstrenge seg for ikke å bruke dem i artikler på DinSide.

De fleste mobiltelefoner, derunder også iPhone, kommer med et lite utvalg av smilefjes, slik at enkelte kombinasjoner av tegn blir byttet ut med et lite ikon.

Japansk Emoji

Japanerne er derimot langt mer ivrige på den slags, og har du en iPhone, kan du lett utvide smilefjesene på telefonen med en HAUG av ulike ikoner. Slik gjør du:

  1. Last ned applikasjonen Spell Number (iTunes-lenke, gratis)
  2. Start applikasjonen og skriv følgende i nummerfeltet: 91929394.59
  3. Trykk på home-knappen (uten å trykke enter først) - den store runde knappen under skjermen
  4. Gå til innstillinger=>generelt=>tastatur, velg japansk og aktivér emoji-symboler
Voila! Nå har du fått en haug av smileys du kan bruke når du skriver. De er tilgjengelige via den lille jordklode-knappen som illustrert under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer