Slik får du spionfri PC

Du kan ha spionprogrammer uten å vite det selv, og hvis PCen din plutselig begynner å oppføre seg merkelig uten grunn -da har du det helt sikkert. Men hvordan skal du få det bort?

Slik får du spionfri PC
Publisert
Sist oppdatert

Verktøy for enhver anledning

Programvarekategoriene vi har listet over bruker alle forskjellige teknikker for å infisere maskinen din. Så snart de er oppdaget av de store antispionverktøyene, kommer det gjerne en ny versjon med minimale endringer for å komme rundt beskyttelsen.

Dessverre bruker de mange forskjellige anti-spionvareprogrammene forskjellige metoder for å oppdage og fjerne spionvaren, slik at det aldri er nok med bare ett program. For å være på den helt sikre siden, trenger du to stykker; for eksempel Microsofts nyanskaffede AntiSpyware og Ad-Aware SE - som begge er gratis.

For en større sammenligning av de forskjellige antiprogrammene, anbefaler vi listen til SpywareWarrior - der Microsoft sin løsning kommer overraskende bra ut.

Hvis du vil være på den trygge siden, er det også best å sette sikkerheten i Internet Explorer til topps, slik at ingen nettsider får lov til å kjøre ActiveX-kontroller på maskinen din uten å spørre først. Dette gjør du ved å gå inn i Alternativer for Internett og velge "Klarerte områder" i Sikkerhet-arkfanen.

Ekstrem skepsis

Mens du først er inne i dette kontrollpanelet, kan du gjøre noe med informasjonskapslene i samme slengen. Gå inn i arkfanen Personvern, klikk på Avansert, og hak av for å overstyre den automatiske håndteringen av informasjonskapsler. Så velger du "spør" i begge kolonnene, slik at du selv kan velge hvilke nettsteder som kan samle informasjon om deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer