Disney+ og de andre

Slik får du strømming på alle TV-er

Med svært enkle midler kan du få Disney+ og andre strømmetjenester på nær sagt alt av TV-er som befinner seg i norske hjem. Her ser du hvordan.

UTFORDRER: Disney utfordrer de etablerte strømmetjenestene. Her ser du hvordan du kan strømme innhold til alle TV-er, også gamle. (Skjermdump)
UTFORDRER: Disney utfordrer de etablerte strømmetjenestene. Her ser du hvordan du kan strømme innhold til alle TV-er, også gamle. (Skjermdump) Vis mer
Publisert

Strømming via Internett tar mer og mer over for tradisjonell TV, og stadig dukker det opp nye tjenester som lar deg se det du vil, akkurat når det passer for deg.

I disse dager er det mye snakk om Disney+, en nykommer som byr på lassevis av familievennlige serier og filmer fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Har du en PC, nettbrett eller mobil, er det enkelt å se Disney+, men når familien samles for å kose seg med en film sammen, er det fortsatt TV-en som gjelder.

Har du kjøpt ny TV de siste tre-fire år siden, er det stor sjanse for at den har innebygd smart-TV-støtte og dermed også mulighet for å laste ned Disney+-app direkte i TV-en. Her er en oversikt over platformer som støttes.

Men hva om TV-en din er eldre? Her får du noen tips til hvordan du enkelt kan få tilgang til Disney+ og andre strømmetjenester - for en relativt billig penge.

Først: Den viktige kontakten: HDMI

Ta en titt bak eller på siden av TV-en din. Se etter en kontakt som ser slik ut:

Denne kontakten kalles HDMI, og de aller fleste har flere enn én. Det er her du kobler til det meste av eksternt utstyr, som TV-mottakere, DVD-spillere og spillkonsoller - og både lyd og bilde overføres gjennom denne kontakten. Og det er her du kobler til utstyret som vi tipser om på de neste punktene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer