Slik får du tilbake den klassiske startmenyen

Mange savner Windows 7-menyen. Her er den!

DER VAR DEN JA: Det finnes håp for deg som har oppgradert til Windows 10 og savnder den klassiske startmenyen.
DER VAR DEN JA: Det finnes håp for deg som har oppgradert til Windows 10 og savnder den klassiske startmenyen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de mange som syntes de gamle startmenyene i Windows var bedre enn i Windows 8 og 10? Da vil du like dagens tips. Det handler nemlig om hva du skal gjøre for å få tilbake den klassiske menyen fra Windows 7 og eldre Windows-versjoner.

Les også: Monter ZIP-filer som diskstasjoner

Gammel problemstilling

Det finnes en rekke løsninger på dette, mange av dem omtalte vi i forbindelse med Windows 8-lanseringen for noen år tilbake. Windows 10-menyen har falt bedre i smak for de fleste av oss, men helt som før er den ikke.

En løsning på saken har fått det treffende navnet Classic Start Menu, og er et lite gratisprogram som erstatter den innebygde menyen når du trykker på startknappen med en enklere en, som ser ut og oppfører seg som menyene i eldre Windows-versjoner.

Slik ser skrivebordet ut med Windows 10-menyen, og ...
Slik ser skrivebordet ut med Windows 10-menyen, og ... Vis mer


Voila! Slik ser skrivebordet ut etter installasjonen av Classic Start Menu.
Voila! Slik ser skrivebordet ut etter installasjonen av Classic Start Menu. Vis mer


Mye å velge mellom

Hvis du høyreklikker på startknappen og velger «Innstillinger», kan du velge mellom tre forskjellige startmeny-grensesnitt, bytte utseende på startknappen, velge mellom forskjellige «skins» og definere diverse hurtigtaster:

Slik får du tilbake den klassiske startmenyen


Ønsker du av en eller annen grunn å bruke den store, innebygde menyen, klikker du ganske enkelt på lenken til «Start-meny (Windows)» som ligger øverst på den klassiske menyen. Dermed får du i pose og sekk.

Men det er mer

Hvis du huker av i boksen for «Show all settings», kan du gjøre dyptpløyende endringer i måten startmenyen skal oppføres eg på, i tillegg til at du kan endre på lyder, gjennomsiktighet av oppgavelinjen og mye mer. Funksjonaliteten er rett og slett formidabel for deg som er opptatt av å kunne skreddersy opplevelsen:

Slik får du tilbake den klassiske startmenyen


Les også: Windows XP fortsatt større enn Windows 8.1 og 10

Gratis

Classic Start Menu er egentlig en del av en større pakke kalt Classic Shell. Pakken byr på tilpasninger også til Filutforsker og Internet Explorer. Du finner mer informasjon og kan laste ned Classic Shell her.

Hvis du bare er ute etter Classic Start Menu, får den den enkelt ved å besøke Ninite.com, huke av for Classic Start og trykke «Get Installer»:

Slik får du tilbake den klassiske startmenyen


God fornøyelse :)

Les også:
Sjekk de skjulte nyhetene i «nye» Windows 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer