Slik får du topp utskrifter

Blekkskrivere har mange muligheter, men også mange feller. Her er noen råd om hvordan du tyner mest mulig kvalitet ut av blekkskriveren din.

Slik får du topp utskrifter
Publisert

Vi har testet svært mange forskjellige blekkskrivere etter hvert, og har derfor fått god oversikt over denne litt spesielle teknologien. Her er noen av erfaringene våre:

Unngå kopipapiret

Selv om flere av produsentene hevder at skriverne deres klarer kopipapir helt fint, vil du få mye bedre utskrifter hvis du bruker et papir med høyere tetthet i overflaten. Dette har ganske enkelt sammenheng med at fibrene i et kopipapir er så grove at blekket flyter ut. Noen produsenter prøver å unngå dette ved å skyte mindre blekkdråper på papiret, men det blir aldri helt bra.

Det aller beste er å kjøpe et papir som er spesiallaget for akkurat den skriveren du har kjøpt, men det blir alt for dyrt. Ta derfor heller kontakt med din lokale papirspesialist og spør hvilken type som selges akkurat der. For de aller viktigste utskriftene (blinkskuddet som skal rammes inn og gis bort i julegave), anbefaler vi likevel papir fra produsenten. Da er du helt sikker på at utskriften ikke falmer eller blir ødelagt av solskinn.

Eksperimentér med skriverdriveren

Etter valg av papirtype, er innstillingene i skriverdriveren ditt viktigste virkemiddel for å få topp utskrifter. Den aller viktigste innstillingen er å fortelle driveren hvilken papirtype du bruker. Deretter bør du velge kvalitet (høy oppløsning eller kladdeutskrift).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.