Slik fikser du start-menyen i Windows 10

Her er triksene du bør kunne.

ENDELIG TILBAKE: Startmenyen forsvant i Windows 8, men er nå tilbake i Windows 10. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENDELIG TILBAKE: Startmenyen forsvant i Windows 8, men er nå tilbake i Windows 10. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble nært sagt ramaskrik da Microsoft bestemte seg for å ta bort den kjente og kjære startmenyen i Windows 8, som har vært en kjent og kjær følgesvenn helt siden Windows 95 ble lansert.

I Windows 10 er den tilbake. Den har riktignok blitt litt større og mer funksjonsrik enn tidligere, men du slipper i hvert fall å hoppe over til et helt nytt skjermbilde når du trykker på windowsknappen; det være seg på tastaturet eller nederst til venstre på skjermen.

Ikke oppgradert ennå? Slik oppgraderer du

Microsoft har imidlertid gitt deg ganske gode muligheter til å tilpasse startmenyen slik du vil.

Her får du noen tips:

Endre størrelse på startmenyen

Synes du startmenyen er for stor? For liten? Du kan enkelt endre størrelsen på vinduet som spretter opp, slik du endrer størrelsen på alle andre vinduer i Windows.

Det gjør du med andre ord ved å flytte muspekeren til kanten av boksen slik at den blir til en opp/ned-pil eller høyre/venstre-pil, holde musknappen nede og så dra vinduet til ønsket størrelse.

Merk dog at det er begrenset hvor lite eller stort vinduet blir, og det er ikke akkurat en «trinnløs» innstilling. I bredden kan du for eksempel bare velge mellom to varianter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer