Slik finner du feil i Vista

Godt bortgjemt verktøy i Windows Vista kan være gull verdt for deg med en litt ustabil PC.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft Windows Vista er et omfattende operativsystem spekket med funksjoner - og de færreste av oss får bruk for alle. Problemet med for mye funksjonalitet er at det som faktisk er bra risikerer å drukne i mengden av mer eller mindre unyttige applikasjoner.

En av disse bortgjemte skattene i Windows Vista heter noe så enkelt som Pålitelighetsovervåkning, og er ikke noe du trenger å starte, den samler bare informasjon som konstant har blitt logget siden tidenes morgen - eller rettere sagt fra det minuttet Vista var ferdig installert på din PC.

Men før mer babbel, la oss starte opp herligheten. Det gjøres enkelt ved å trykke Windows-tast, skrive "pålit" (eller mer om du ønsker) og trykke enter/linjeskift. Alternativt kan du navigere deg frem i Kontrollpanelet: System og vedlikehold -> Ytelsesinformasjon og verktøy -> Avanserte verktøy -> Pålitelighets- og ytelsesovervåkning.

I vinduet som nå dukker opp har du som standard overvåkning av datamaskinens ressursbruk: prosessor, harddisk, nettverk og minne. I en liten meny på venstre side får du i tillegg flere muligheter til overvåkning med Ytelsesmåler og Pålitelighetsovervåkning. Det er sistnevnte verktøy vi skal se nærmere på nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer