Slik finner du glemte passord

Du har det på tunga, men hva i all verden var nå passordet igjen?

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har vært borti det:

Hva var nå det passordet, igjen?

Som regel går det bra - har du glemt passordet ditt på en nettjeneste, kan du trykke på en lenke for å få det tilsendt på e-posten igjen, og den eneste skaden som har skjedd er at du må bruke 30 sekunder ekstra på å få et nytt.

Verre er det når du har glemt passordet til Windows, til det trådløse nettverket eller til MSN. Ekstra ergerlig er det når du kan logge deg inn på MSN direkte fra din egen maskin fordi du har lagret passordet, men er sjanseløs til å huske det når du skal logge på fra en annen maskin. Spesielt dersom passordet til hotmail-adressen din er akkurat det samme slik at du ikke en gang kan få tilsendt et nytt.

Redningen er nær.

Lynmeldingsklienter

For å finne ut hva passordet ditt er til MSN, ICQ, Trillian, Google Talk, Yahoo Messenger eller hva du måtte bruke, kan du laste ned og kjøre programmet MessenPass fra NirSoft, som også har laget flere av de andre programmene vi tipser om i denne artikkelen.

Slik finner du glemte passord


Dette programmet henter så ut dine lagrede passord (det er altså en forutsetning at du har huket av for å huske passordet på maskinen du sitter på), og i en tabell kan du lett lese ut hva passordet ditt er.

MessenPass lastes ned fra denne siden: http://www.nirsoft.net/utils/mspass.html

Passordet til Windows

Denne er litt tøffere. Er du heldig og har en administratorbruker du husker passordet til, kan du logge inn denne brukeren og endre passordet på brukeren du har glemt passordet på. Hvis ikke det funker, finnes det sterke remedier, som for eksempel Ophcrack. Du finner alt du trenger å vite i denne artikkelen: Glemt passordet? Her er løsningen.

Slik finner du glemte passord


Til trådløs router

Kanskje kommer du hjem med ny bærbar fra jobb, men uten at du husker hva du landet på da du valgte trådløst passord på routeren? I stedet for å sette et nytt passord og oppdatere andre maskiner i hjemmet, kan du bruke WirelessKeyView (også fra NirSoft) på en av maskinene der passordet er lagret, og dermed vises passordet i klartekst.

Du finner WirelessKeyView her: http://www.nirsoft.net/utils/wireless_key.html

PS! Hvis du ikke har endret standardpassordet på routeren, har vi skrevet en kjapp sak her om standardpassord på nettverksutstyr.

Generelt i Windows

Har du et program i Windows der passordfeltet bare er fylt med stjerner, kan du bruke programmet Asterisk Logger (igjen fra NirSoft) for å finne ut hva som står der. Du kjører programmet, åpner programmet der du har et passordfelt du er nysgjerrig på, og så vises passordet i Asterisk Logger.

Du finner Asterisk Logger her: http://www.nirsoft.net/utils/astlog.html

Nå ble du nysgjerrig nå.
Nå ble du nysgjerrig nå. Vis mer


I nettleseren

Til slutt - for å vise passordene du har lagret i nettleseren, kan du i Firefox gå til tools->options->security og trykke på "saved passwords" og deretter "show passwords". I Opera finner du det under innstillinger-tryllestav, mens Internet Explorer har gjemt passordene sine litt bedre. Her kan du bruke IE PassView (enda en gang fra Nirsoft) til å vise dem i klartekst: http://www.nirsoft.net/utils/internet_explorer_password.html.

En siste mulighet er å bruke SIW, som vi har skrevet om i denne artikkelen.

Kilder: Lifehacker, GHacks

(Artikkelen ble publisert første gang sommeren 2008. Oppdatert og republisert 20. oktober 2008)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer