Hvordan finne stjålet PC

Slik finner du igjen PC-en hvis du mister den

Men da må du aktivere denne Windows-funksjonen først!

FINN DEN IGJEN: Enten du bare er glemsk eller har hatt innbrudd, er det gode sjanser for å finne igjen PC-en din ved å aktivere denne Windows 10-funksjonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FINN DEN IGJEN: Enten du bare er glemsk eller har hatt innbrudd, er det gode sjanser for å finne igjen PC-en din ved å aktivere denne Windows 10-funksjonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Du kjenner sikkert til at både Apple og Google har sine løsninger for å finne igjen iPhones og Android-telefoner som havner på avveie. På en enhet som du drar med deg rundt, bør det være en selvskreven regel å aktivere denne funksjonen.

Også for Windows-PC-er

Men hva med PC-en? Joda, Microsoft har også kommet med en løsning på problemet i Windows 10. Funksjonen har fått navnet Finn enheten, og benytter data fra både trådløse nett og GPS (hvis den har det) for å definere posisjonen der enheten befinner seg.

Med jevne mellomrom rapporterer enheten disse dataene til Microsoft, som lagrer det i et kart på din brukerkonto hos selskapet. Det betyr altså at du må være pålogget PC-en med Microsoft-kontoen din.

Slik aktiverer du funksjonen

Det tar bare et lite minutt å aktivere Finn enheten.

  1. Sørg for at du er pålogget PC-en med Microsoft-konto
  2. Velg Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Finn enheten
  3. Aktiverer Finn enheten.

Dersom PC-en din skulle havne på avveie, kan du gå til denne nettsiden: https://account.microsoft.com/devices. Du vil bli bedt om å logge deg på, og vil deretter se en liste over alle Windows-enhetene dine.

Velg enheten som har blitt borte, og klikk deretter på Finn enheten. Dersom alt fungerer, vil du se et kart som viser PC-ens posisjon akkurat nå, eller sist gang den rapporterte inn posisjonen sin.

HER ER DEN: Den blå sirkelen viser omtrentlig posisjon til min PC, nok til å forstå at den befinner seg hjemme i huset mitt. Dersom den hadde hatt GPS, hadde posisjonen sannsynligvis vært enda mer nøyaktig. Skjermdump: Dinside.no
HER ER DEN: Den blå sirkelen viser omtrentlig posisjon til min PC, nok til å forstå at den befinner seg hjemme i huset mitt. Dersom den hadde hatt GPS, hadde posisjonen sannsynligvis vært enda mer nøyaktig. Skjermdump: Dinside.no Vis mer

Merk at funksjonen krever at du er administrator for PC-en din for å bruke funksjonen. Forskjellen på Administrator og vanlig brukerkonto, finner du mer informasjon om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer