Navn på medisiner i andre land

Slik finner du riktig medisin på reise

Denne nettsiden er det bare å bokmerke med en gang.

IKKE SÅ LETT: Du finner sjelden de samme medisinene på apoteket i utlandet og i Norge. Heldigvis er det hjelp å få. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE SÅ LETT: Du finner sjelden de samme medisinene på apoteket i utlandet og i Norge. Heldigvis er det hjelp å få. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Så satt du der, da, på hotellrommet i utlandet. Smertene har begynt å ta overhånd, og medisinen du bruker til vanlig, ligger trygt og godt i skapet ved siden av speilet på badet hjemme.

Men hva kan du kjøpe som erstatning på apoteket i landet du er i? Det er her nettsiden Pillintrip kommer inn i bildet.

Tre enkle steg

Alt du trenger å gjøre er å plotte inn at du er fra Norge, navnet på medisinen du skulle hatt et alternativ til og hvilket land du er i.

La oss for eksempel prøve med den norske klassikeren Paracet og late som vi er på tur til Italia.

Vi fyller først inn de nødvendige dataene:

Slik finner du riktig medisin på reise

Og så er det bare å trykke på den store røde knappen:

Slik finner du riktig medisin på reise

Tachipirina ser ut til å være en fullgod erstatning, med akkurat samme ingredienser og bruksområde. Blar du litt lenger ned enn i vårt skjermbilde, får du også opp flere alternativer du kan bruke i stedet.

…eller virkestoff

Som du så på det første bildet, går det også an å finne medisin basert på virkestoffer ved å trykke på lenka under de tre boksene. Selv om Pillintrips database inneholder over 180.000 ulike medisiner fra 127 land, kan det jo være at du ikke får treff på den du leter etter.

Det å lære seg virkestoffene på medisinene man bruker var ett av de viktige rådene Sigurd Hortemo, overlege og medisinsk rådgiver i Statens Legemiddelverk, hadde da Dinside pratet med ham om medisiner på ferie i fjor.

Siden Pillintrip var en så kjekk nettside, har vi lagt den til i lista over nettsteder du bør bokmerke med en gang. Der finner du også flere andre godbiter:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer