Slik fjerner du bilder fra Google Street View

Ubehagelig med bilde av huset ditt? Du bestemmer.

Selv om Google sladder de fleste ansikter, finnes det mange unntak. Du kan varsle dersom du vil at et bilde skal fjernes.
Selv om Google sladder de fleste ansikter, finnes det mange unntak. Du kan varsle dersom du vil at et bilde skal fjernes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden lanserte Google sin karttjeneste Google Street View i Norge.

Tjenesten tar kartet et steg videre ved at du kan «spasere» rundt på gaten i mange norske byer - veldig kjekt når du for eksempel skal besøke et nytt sted eller vurderer å kjøpe en ny bolig, slik at du får et inntrykk av hvordan ting ser ut; ikke bare i form av et tegnet kart ovenfra og ned.

Mange er imidlertid skeptiske til dette konseptet, og synes det er ubehagelig at hvem som helst kan «spionere» på deres bolig uten en gang å være utendørs. Enkelte har også blitt avfotografert i det Google-bilen kjørte forbi, og selv om Google har gjort en god jobb med å sladde de fleste ansikter, finnes det også mange eksempler på personer som er identifiserbare på bildene.

Dette var et tema som ble tatt opp da vi var på pressekonferanse med Google i forbindelse med lanseringen, og Googles Geospatial Technologist Ed Parsons, ble konfrontert med spørsmålet rundt sikkerheten og om man hadde mulighet til å fjerne bilde av seg selv eller huset sitt fra Google Street View.

Samleside: Google

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.