Slik fjerner du iTunes-DRM

Dette programmet gir deg DRM-frie MP3-filer med noen museklikk.

Slik fjerner du iTunes-DRM
Publisert
Sist oppdatert

Her om dagen kjøpte jeg en CD i platebutikken og tok den med meg hjem. Med på kjøpet fikk jeg en representant fra musikkbransjen som fysisk hindret meg i å ta med meg CDen til en kompis for å spille den av der.

Det høres ganske sykt ut, ikke sant? Vel, kjøper du en sang på iTunes med DRM-beskyttelse er det ikke så langt unna eksempelet over. Vi har skrevet mange kommentarer om DRM - nettopp fordi det er en forbrukerfiendtlig løsning, som attpåtil går ut over de som velger å kjøpe musikk lovlig.

Er du en av de ikke altfor få menneskene som kjøper musikk fra iTunes, bør du lese videre - dette programmet fjerner DRM-beskyttelsen med et museklikk.

Les også: En reise i MP3-historien

Klikk - borte!

DVDneXtCOPY iTurns (heretter iTurns) gjør hele prosessen såre enkel. Det er faktisk ikke verre enn å brenne en CD i iTunes. Når du installerer programmet får du nemlig en virtuell CD-stasjon som du brenner sangene til i iTunes, og gir deg DRM-frie MP3-filer tilbake.

Slik gjør du det:

1. Lag en spilleliste med sangene du vil «frigjøre».

Slik fjerner du iTunes-DRM


Dette gjør du ved å velge Fil og «Ny spilleliste» eller Ctrl + N, og legge sangene inn i spillelisten.

2. «Brenn» en CD.

Slik fjerner du iTunes-DRM


Høyreklikk på spillelisten din og velg «Brenn CD». Sørg for at iTurns-stasjonen er valgt.

3. Meta-data.

Slik fjerner du iTunes-DRM


Ifølge produsenten skal alle taggene i tillegg til albumbildet bevares, men da vi testet programmet måtte dette gjøres manuelt. Under «Tags» i programvinduet kan du finne original-filen og hente dataene fra den.

Lovlig?

Det store spørsmålet som gjenstår er om dette er lovlig eller ikke. Ifølge produsenten er det helt legitimt fordi man ikke tukler med selve original-filen, men lager en kopi når du brenner CDen. I tillegg må filen du tar en DRM-fri kopi av være kjøpt på lovlig vis via iTunes.

Programmet kan lastes ned her. Fungerer på XP og Vista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer