Slik fjerner du iWork-trojaneren

Gikk du på en smell? Frykt ikke - redningen er nær.

Mange pirater fikk seg en overraskelse her om dagen. Foto: Colourbox
Mange pirater fikk seg en overraskelse her om dagen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Mac-plattformen er virusfri er en myte.

Det fikk mange brukere smertelig erfare da iWork '09 dukket opp på en rekke piratnettsteder for et par uker siden.

En av variantene som ligger ute inneholder nemlig en trojaner (Wikipedia), godt kamfulert under navnet iWorkServices. Hva trojaneren gjør er usikkert, men at den har potensiale til å gjøre mye sprell, er hevet over en hver tvil. Spesielt siden man ved installeringen også gir fra seg nøkkelringpassordet.

Mac-relaterte foraer på nettet har florert av hvordan fjerner jeg...?-spørsmål den siste uka, og nå er flere av virusprogrammene oppdatert til å fjerne den trojanske hesten. Både Norton, Intego og MacScan kan nå fjerne trojaneren, og SecureMac, selskapet bak MacScan, har også lagt ut et gratis program som fjerner uhumskheten. Dette heter iWorksServices Trojan Removal Tool og kan lastes ned fra denne siden.

Er du en av dem som gikk fem på, kan det derfor være lurt å ta en sjekk om du fikk "feil" versjon. Jada, du skulle sikkert bare teste før du bestilte, men det kan du også gjøre ved å laste ned en 30-dagers prøveversjon av iWork '09 hos Apple: http://www.apple.com/no/iwork/download-trial/

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer