Passord i Chrome

Slik fjerner du passord-boksen

Ikke lysten på at Chrome skal ta vare på passordene dine?

ENKEL Å FJERNE: Dersom du ikke bruker Googles passordtjeneste, er det enkelt å hindre at disse boksene spretter opp. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKEL Å FJERNE: Dersom du ikke bruker Googles passordtjeneste, er det enkelt å hindre at disse boksene spretter opp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Hvordan folk håndterer passord er høyst individuelt. Mange bruker en liten håndfull passord, ja kanskje bare ett, overalt hvor de ferdes på nett, mens andre har et mer rigid opplegg med unike passord på alle nettsteder og tofaktorautentisering der de kan.

De fleste nettlesere tilbyr å ta vare på passordene for deg, Chrome inkludert. Når du registrerer deg på et nytt nettsted eller logger på, spretter det som regel opp en boks á la den du ser på toppen av denne siden, der nettleseren spør om å lagre passordet ditt.

Fordeler og ulemper

Fordelen med å la nettleseren lagre passordet er selvsagt enkelheten. Neste gang du skal logge på samme nettsted, kan nettleseren automatisk fylle ut brukernavn- og passordfeltene. Dermed trenger du heller ikke å huske passordene selv, og du kan derfor fint finne på lange og komplekse passord.

Passordene du lagrer i Chrome blir også synkronisert på tvers av enhetene dine om du er logget på med samme Google-konto. Dermed kan du for eksempel lagre en brukernavn/passord-kombinasjon på PC-en og deretter få dem automatisk utfylt på mobilen om du vil logge på samme nettsted.

En oversikt over alle lagrede passord finner du om du logger på passwords.google.com.

Å lagre passordene i nettleseren er imidlertid ikke spesielt hensiktsmessig om du bytter mellom ulike nettlesere, for eksempel om du bruker Chrome på datamaskinen og Safari på telefonen. Det kan også være dumt dersom du deler PC med flere og ikke har satt den opp med flere brukerprofiler, siden Chrome da fort kan fylle ut dine innloggingsdetaljer selv om det ikke er du som sitter ved maskinen.

Og om du bruker en tredjeparts passordtjeneste, som Lastpass, Bitwarden, 1Password eller lignende, synes du kanskje at Googles passordbokser bare blir støy.

Enkelt å slå av

Om du er blant dem som alltid takker nei til å la Chrome lagre passordene dine, kan du slå av hele funksjonen.

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren til passwords.google.com og trykke på tannhjulet:

Slik fjerner du passord-boksen

Derfra er det bare å slå av funksjonen med en skyvebryter:

Slik fjerner du passord-boksen

Fra Chrome-nettleseren på mobil kan du også slå av funksjonen ved å trykke på menyknappen, velge innstillinger og deretter passord. Da finner du tilsvarende bryter som den avbildet over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer