Passord i Chrome

Slik fjerner du passord-boksen

Ikke lysten på at Chrome skal ta vare på passordene dine?

ENKEL Å FJERNE: Dersom du ikke bruker Googles passordtjeneste, er det enkelt å hindre at disse boksene spretter opp. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKEL Å FJERNE: Dersom du ikke bruker Googles passordtjeneste, er det enkelt å hindre at disse boksene spretter opp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Hvordan folk håndterer passord er høyst individuelt. Mange bruker en liten håndfull passord, ja kanskje bare ett, overalt hvor de ferdes på nett, mens andre har et mer rigid opplegg med unike passord på alle nettsteder og tofaktorautentisering der de kan.

De fleste nettlesere tilbyr å ta vare på passordene for deg, Chrome inkludert. Når du registrerer deg på et nytt nettsted eller logger på, spretter det som regel opp en boks á la den du ser på toppen av denne siden, der nettleseren spør om å lagre passordet ditt.

Fordeler og ulemper

Fordelen med å la nettleseren lagre passordet er selvsagt enkelheten. Neste gang du skal logge på samme nettsted, kan nettleseren automatisk fylle ut brukernavn- og passordfeltene. Dermed trenger du heller ikke å huske passordene selv, og du kan derfor fint finne på lange og komplekse passord.

Passordene du lagrer i Chrome blir også synkronisert på tvers av enhetene dine om du er logget på med samme Google-konto. Dermed kan du for eksempel lagre en brukernavn/passord-kombinasjon på PC-en og deretter få dem automatisk utfylt på mobilen om du vil logge på samme nettsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer