Slik fjerner du "private meldinger" på Facebooks tidslinje

Nei, det er ikke en feil. Men det kan likevel være plagende, og det har en løsning.

MYE RART: Går du tilbake i aktivitetsloggen på Facebook finner du mange rare innlegg. Blant annet innlegg man skulle tro var skrevet som private meldinger.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press
MYE RART: Går du tilbake i aktivitetsloggen på Facebook finner du mange rare innlegg. Blant annet innlegg man skulle tro var skrevet som private meldinger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Facebook rullet ut det nye profildesignet Tidslinje ble det paniske tilstander i Norge. "Nå viser Facebook alt!" skrek avisene, og Facebook-brukerne lot seg villig skremme.

Selv mente DinSide at man hadde lite å bekymre seg over, og seg selv å skylde på om det ble ubehagelig, da den eneste endringen var at ting ble lettere å finne. Tidslinjen viste ikke noe annet enn det som alltid har ligget lagret hos amerikanerne.

Les kommentaren: – Skjerp deg, eller kom deg ut av Facebook!

Nå skriker avisene og brukerne igjen. Mange mener nemlig at en ny feil hos Facebook gjør at tidligere private meldinger nå ligger ute på folks tidslinjer. DinSides tips-boks fylles opp av bekymrede nordmenn som lurer på hva i alle dager som foregår. Men Facebook blånekter, og mener folk misforstår: Ifølge dem er de "private meldingene" bare vegginnlegg man frivillig har skrevet i full åpenhet på hverandres profiler.

Og det tror vi Facebook har helt rett i.

Man kommuniserte nemlig på en helt annen måte i Facebooks barndom. Man snakket sammen på "veggene" til hverandre, det vi i dag kaller tidslinjen, og disse samtalene gikk fra vegg til vegg da man ikke kunne kommentere hverandres innlegg. Og man hadde på langt nær så bevisst forhold til hvem som kunne se hva på den tiden. Det har vi i dag, som først førte til bråket rundt tidslinjen, og nå bråket rundt den angivelige Facebook-feilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer