Slik fjerner du verktøylinjene

Sliter du med å bli kvitt uønskede verktøylinjer? Her er løsningen du har vært på utkikk etter.

FOR MYE VERKTØY? Med dette gratisprogrammet kan du raskt og enkelt fjerne alle verktøylinjer du ikke har bruk for.
FOR MYE VERKTØY? Med dette gratisprogrammet kan du raskt og enkelt fjerne alle verktøylinjer du ikke har bruk for. Vis mer

Oppdatert:
Dinside beklager at vi først lenket til et program som i senere tid har blitt endret til å installere en egen verktøylinje og startside dersom du ikke krysser det bort, noe flere påpekte i kommentarfeltet under artikkelen. Vi har oppdatert artikkelen med lenke til et annet program med tilsvarende funksjonalitet, men som ikke spør om å få installere en egen verktøylinje.

Det finnes et utall verktøylinjer («toolbars») som er laget for å ligge under adresselinjen i nettleseren din og gi deg enklere tilgang til enkelte funksjoner.

De fleste av dem er harmløse og installeres ofte sammen med andre programmer. Noen kan til og med ha et snev av nytte ved seg, og hvis du ikke liker dem kan du enkelt fjerne dem ved å høyreklikke på menylinjen, og fjerne haken til venstre i hurtigmenyen som dukker opp.

Men det finnes også verktøylinjer som installeres uten at du har bedt om det, og som først og fremst er laget for å spionere på nettaktiviteten din, presentere pop-up-reklame i tide og utide, og sende deg til sider du slett ikke har hatt intensjoner om å besøke.

Slik fjerner du dem

Det lille gratisprogrammet Smart Toolbar Remover har vist seg å være en av de enkleste måtene å fjerne uønskede verktøylinjer på. Alt du trenger å gjøre er:

1. Last ned programmet fra Download.com.

2. Kjør programmet. Det vil oppdage eventuelle verktøylinjer automatisk.

3. Kryss av for verktøylinjene du ønsker å fjerne, og trykk på remove-knappen. Resten går forhåpentligvis av seg selv.

Programmet fungerer mot Internet Explorer, Firefox og Chrome, og er helt gratis.

Av: Bjørn Eirik Loftås

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer