Slik fjernstyrer du Ubuntu

Ta kontroll over PC-en fra hvor som helst.

Slik fjernstyrer du Ubuntu
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har i løpet av våren gjort en rekke dypdykk i Ubuntu Linux, og fortalt deg hvordan du kan komme ordentlig i gang med dette gratisalternativet til Windows.

Forrige gang snakket vi om nettverk, og dagens leksjon blir et slags viderebygg på dette. Nå skal vi nemlig se på hvordan du kan sitte ved én PC og koble deg til en annen, overta skrivebordet, og fjernstyre PC-en fra denne. Nyttig for eksempel når du skal hjelpe andre, eller hvis du ganske enkelt skal styre en eller annen prosess på serveren din.

Ubuntu har alt du trenger allerede, du behøver altså ikke å installere noe som helst for å benytte deg av funksjonaliteten.

Les også: Kom i gang med Ubuntu Linux

Fjernstyre Windows fra Ubuntu

Først skal vi se på hvordan vi kan fjernstyre en Windows-PC fra Ubuntu. Da må du først sørge for at at fjernstyring er aktivert i Windows på PC-en du ønsker å fjernstyre.

I Windows 7 gjør du dette enkelt ved å skrive "tillat eks" i søkefeltet på startmenyen, og trykke returtasten. Da får du opp denne boksen:

Huk av for det midterste alternativet under Eksternt skrivebord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer