Slik flytter du epost til Gmail

Har du fått en Gmail-konto, men har mange gamle eposter du kunne tenke deg å ha med deg videre? Dette tipset løser saken!

Publisert
Sist oppdatert

Gmail er i ferd med å bli verdens mest brukte gratis eposttjeneste. Ikke så rart kanskje, du får 7,5 GB gratis plass på Gmail-serveren til oppbevaring av eposten din.

At du i tillegg kan nå eposten din gjennom hvilket som helst epostprogram med støtte for de vanlige protokollene POP og IMAP, bidrar heller ikke akkurat til å skyve fra seg brukere.

Google-søk rett i eposten

Det er imidlertid den nettbaserte delen som er den store styrken ved Gmail. Har du tilgang til Internett, får du også tilgang til eposten din, uansett om du bruker mobil eller datamaskin. Alt er dessuten indeksert, og Google-søkemotoren gjør at du finner den akkurat den epostmeldingen du leter etter, på en blunk.

Dagens tips viser hvordan du kan ta med deg gammel epost videre inn i Gmail-sfæren, slik at denne også blir tilgjengelig over alt. Det er faktisk ikke veldig komplisert, men krever at du først setter opp en IMAP-tilkobling til Gmail-kontoen din. IMAP er en spesiell tilkobling som blant annet gjør det mulig å ha all epost tilgjengelig off-line på flere maskiner.

Slik gjør du det

I eksempelet under har vi tatt utgangspunkt i programmet Windows Live Mail, men fremgangsmåten bør kunne fungere også på andre klienter med IMAP-støtte, for eksempel Windows Mail og Outlook Express.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer