Slik flytter du Spotify-spillelistene til Apple Music

Enklest dersom du har Mac.

BYTTE? Har du lyst til å bruke Apple Music, men savner de gamle spillelistene dine? Her får du oppskriften på hvordan du overfører dem. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BYTTE? Har du lyst til å bruke Apple Music, men savner de gamle spillelistene dine? Her får du oppskriften på hvordan du overfører dem. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har latt seg friste av Apples «åpningstilbud» på sin strømmetjeneste, Apple Music. Uten å betale kan du teste tjenesten i tre måneder før du eventuelt må betale 99 kroner i måneden videre for full tilgang.

LES MER: Slik er Apple Music

Om du vurderer å bytte strømmetjeneste medfører det imidlertid en liten kostnad – tiden du har brukt på å lage spillelister i den forrige tjenesten du brukte.

Men har du en håndfull spillelister i Spotify du gjerne skulle hatt over på Apple Music, finnes det heldigvis flere fremgangsmåter for å få dem over:

Applefy for Mac

Har du Mac, er Applefy definitivt den enkleste løsningen. Programmet er publisert på GitHub med åpen kildekode og er gratis å laste ned.

Applefy fungerer på følgende måte: Når du har startet programmet, logger du på med brukernavnet og passord fra Spotify. Dernest velger du spillelisten du vil eksportere, hvorpå programmet oppretter én MP3-fil per sang med riktig navngiving. MP3-filene inneholder bare fem sekunders stillhet:

Dernest åpner du iTunes, går til spillelister-fanen og oppretter en ny spilleliste. Gi den gjerne samme navn som spillelista i Spotify og dra MP3-filene over. Når du har gjort det, merker du alle sangene, høyreklikker på dem og velger «Legg til iCloud-musikkbiblioteket»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer