Slik fornyer du digitalkameraet

Har du et kamera med minnekort, kan du for en billig penge gjøre kameraet raskere, og samtidig få mer kapasitet. Flere selskaper har nå en rekke spennende produkter på trappene.

Publisert

Det er hovedsakelig to varianter av minnekort som brukes i digitale kameraer: CompactFlash og SmartMedia. SmartMedia-kortene er løvtynne minnekort som blant annet brukes av Olympus og Agfa.

Det som nå viser seg med full styrke, er at de tynne SmartMedia-kortene ikke er fleksible nok. Hovedtyngden av teknologiske gjennombrudd foregår med utgangspunkt i CompactFlash-kort. Dette har blant annet ført til at Agfa forlater SmartMedia til fordel for CompactFlash. Olympus har tydeligvis ikke tenkt å forlate disse kortene enda, og lanserer i disse dager kameraet C-2000Z basert på SmartMedia-lagring.

128 MB kapasitet

Selskapet Lexar har nettopp annonsert at de vil starte produksjonen av CompactFlash minnekort med en kapasitet på hele 128 MB. Med et høyoppløselig digitalkamera (over 2 mill. bildepunkter) kan du med vanlig komprimering få plass til 250 bilder på et slikt kort. Da er det ikke noe problem å reise på ferie uten å ta med verken PC eller ekstra minnekort.

Selskapet annonserer også at de vil starte produksjon av 32 MB SmartMedia minnekort, og selv om dette er stor kapasitet sammenlignet med dagens løsninger, illustrerer det forskjellen mellom disse to korttypene. Lexar er helt i front når det gjelder størrelsen på denne typen lagring, men klarer likevel ikke å presse inn mer enn 32 MB på et SmartMedia kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer