Slik fungerer Apples nye Bilder-app

Erstatter iPhoto og minner om bildeappen i iOS.

ERSTATTER IPHOTO: Nå har Apple byttet ut tretten år gamle iPhoto med programmet «Bilder». Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ERSTATTER IPHOTO: Nå har Apple byttet ut tretten år gamle iPhoto med programmet «Bilder». Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne måneden rullet Apple ut den foreløpig siste OS X-oppdateringen, versjonsnummer 10.10.3.

Oppdateringen inneholder mange store og små forbedringer, men den mest innlysende for deg som Mac-bruker, er at bildeprogrammet iPhoto nå er blitt erstattet av den nye foto-appen, som kort og godt er kalt «Bilder».

iPhoto ble først lansert i 2002 og ble en del av iLife-pakken i 2003. Frem til 2009 var det programvare man måtte kjøpe separat, men fra 2009 var iLife-pakken forhåndsinstallert på alle nye Mac-maskiner.

Apple har også stoppet utviklingen av Aperture, som var myntet på mer avanserte fotografer i konkurranse med Adobe Lightroom.

LES OGSÅ: Affinity – den nye Photoshop-utfordreren

iCloud i fokus

iPhoto har vært et produkt Apple har fått litt pes for de siste årene. Selskapets nettlagringsløsning, iCloud, ble etter hvert lagt til som en ekstra funksjon, men forble nettopp det – en ekstra funksjon. Mange har også hatt problemer med programmet etter hvert som bildesamlingen har blitt større.

Nå er iCloud en del av grunnpillarene i Bilder-appen, men det er valgfritt om du vil bruke det eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer