Slik fungerer Disney Plus Premier Access i Norge

Dette får du. Så mye koster det - her er alt du trenger å vite.

KJØP TILGANG: Den 4. juni blir Disneys nyeste film tilgjengelig for alle på strømmetjenesten Disney Plus. Men du kan se den allerede nå - mot ekstra betaling. Foto: Kirsti Østvang
KJØP TILGANG: Den 4. juni blir Disneys nyeste film tilgjengelig for alle på strømmetjenesten Disney Plus. Men du kan se den allerede nå - mot ekstra betaling. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

5. mars ble Disneys nye kritikerroste animasjonseventyr, Raya og den siste dragen, sluppet på Disney Plus.

Du kan imidlertid ikke se filmen helt uten videre selv om du har et abonnement hos strømmetjenesten. Det kreves nemlig spesialtilgang via «Disney Plus Premier Access».

Ny strømmetrend

Disney introduserte Premier Access i forbindelse med lanseringen av den nye «Mulan»-filmen i fjor høst.

Dette skulle egentlig være et engangstilfelle fremtvunget av coronapandemien, men siden den fremdeles herjer verden over - og Disney muligens synes det var ganske så innbringende, fortsetter de med enda en film. Nå som tjenesten har over 100 millioner abonnementer, er det nok litt penger å tjene.

Ifølge Aftenposten nekter for øvrig flere norske kinoer å vise filmen på grunn av det de mener er urimelige betingelser fra Disney - nettopp det at filmen får premiére hjemme i stua samtidig som på kino.

Og Disney er ikke alene om å slippe innhold tidligere enn vanlig.

I år har Warner Bros ifølge The Verge planer om å slippe alle sine 17 filmer, inkludert «Matrix 4» og nyinnspillingen av «Dune», samtidig som på kino på HBO Max - som etter planen skal erstatte HBO Nordic i siste halvdel av 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer