Slik gjenoppretter du filene i nettskyen

Både OneDrive, Dropbox og Google Drive lar deg gjenopprette filer du har endret eller slettet. Her ser du hvordan!

EKSTRA ANGREFRIST: På Google Drive og de andre populære nettlagringstjenestene, kan du gjenopprette slettede filer i 30 dager. Du kan også gå tilbake til tidligere versjoner av filer du har redigert.
EKSTRA ANGREFRIST: På Google Drive og de andre populære nettlagringstjenestene, kan du gjenopprette slettede filer i 30 dager. Du kan også gå tilbake til tidligere versjoner av filer du har redigert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har mange av oss oppdaget fordelene med nettlagring. Den største er at du får tilgang til dokumenter, bilder, musikk og video - fra hvor som helst, og fra hvilket som helst nettbrett, smartmobil eller PC - så lenge du har tilgang til internett.

Du kan også enkelt dele innhold i mappene med andre. Samtidig slipper du å bekymre deg over at harddisker og lagringsmedier skal havne på avveie eller bli ødelagt, for alt ligger trygt lagret i nettskyen.

LES DEG OPP HER: Kom i gang med nettskyen

De tre store

Tre av de mest populære nettskyløsningene er Dropbox, Drive fra Google og OneDrive fra Microsoft. De har mange likhetstrekk, og sørger i sin enkleste form for å kopiere innholdet som ligger i en spesiell mappe på datamaskinen til nettskyen og til andre datamaskiner du måtte knytte til tjenesten. I tillegg finnes apper til mobil og nettbrett, som blant annet lar deg laste opp bilder og video fra disse, og som også gir deg tilgang til alt du har lagret i nettskyen.

Listen over tilleggsfunksjoner er lang, og en av de mest nyttige er muligheten til å gjenopprette filer du har slettet. Ja, selv filer du har slettet fra papirkurven på PC-en, kan du senere gjenopprette om du skulle angre deg. Du har normalt 30 dager på deg til å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer