Slik-gjør-du-det: Videospesial

Internett - der du kan lære matlaging med Christopher Walken og redde liv med franske hushjelper.

Publisert
Sist oppdatert

Det er på denne tiden av året, når gråværet og gradestokken forteller deg at det er på tide å kjøpe inn halstabletter og kakao, at helgen uten større problemer kan tilbringes foran skjermen uten å medføre dårlig samvittighet.

Og hva du gjør foran skjermen har vi egentlig ikke så mye med (så lenge du stikker innom DinSide en gang i blant), men denne gangen har vi noen ekstra gode tips til deg.

Hvis du har tilbrakt litt tid på tjenester som YouTube eller lignende vet du jo like godt som oss hvor mye merkelig i videoform som ligger på Internett. Og hvis du går lei av å se på ninjakatter, men generelt har lyst å se på mer nettvideo, ja da er det på tide å gå til neste trinn.

Vi snakker om å kombinere gøy og nytte.

Videoveiledningens fem-på-topp

Mat:
Matlaging kan være både gøy og lærerikt, men å se på polerte TV-kokker i ditto striglede kjøkken og velfylte krydderhyller har ikke alltid så mye med virkeligheten å gjøre (i det minste ikke med undertegnedes kjøkken).

Derfor er det greit å kunne lære matlaging av vanlige mennesker, som for eksempel på Im Cooked, som med sin tagline "Cook it. Film it. Share it." også hinter til at du kan bidra selv. Med smalahove eller noe sånt.

Ville du spist noe denne mannen lagde?
Ville du spist noe denne mannen lagde? Vis mer


Og blir du lei av å se på vanlige mennesker som kokkelerer, kan du også gå på leting etter vanlige kjendiser som lager vanlig mat. For eksempel:
Paul McCartney lager potetstappe
Christopher Walken lager kylling med pærer
Ron Jeremy lager omelett
Eller Robert Rodriguez' kokkeskole...

Photoshop:
Photoshop er gøy, men noe skikkelig knot å lære. Derfor er det fint at det finnes en del instruksjonsvideoer på nett.

Hvorvidt You Suck at Photoshop er den aller mest pedagogiske kan vi nok diskutere, men den stimulerer i hvert fall kikkeren/lytteren i deg når instruktørens problematiske privatliv gradvis blottlegges.

Går du lei av reklamen på den den offisielle siden finner du også de fleste episodene her.

Alt om alt:
WonderHowTo er en gullgruve for deg som vil lære deg... tja... ett eller annet og hva som helst. I praksis en portal som henter innhold fra en rekke andre sider - her kan du få kurs i sverdsvinging, lære hvordan du skal velge ut en god biljardkø eller kaste fiskesprett.

Hos WonderHowTo kan du lære ting du ikke engang ante eksisterte.
Hos WonderHowTo kan du lære ting du ikke engang ante eksisterte. Vis mer


En lignende tjeneste er 5min, men med mer originalt innhold. Verd å merke seg er avspilleren som gir deg muligheter for sakte film og zooming, pluss at du kan abonnerere på RSS-feeds for de enkelte kanalene. Så det være seg vedlikehold av bil, magedans eller spirituell veiledning - du vil alltid bli holdt oppdatert.

Franske hushjelper:
Akkurat når du trodde du hadde sett alt kommer vi med French Maid TV, og dersom uniformskledde jenter med støvkost og fransk aksent får deg til å følge med ekstra godt kan det hende du lærer noe her. Dessverre er hjemmesiden til de svært så Mac-vennlige damene full av forstyrrende elementer, så har du en iPod kan det være en god ide kan å abonnere på deres podcast.

Jovisst kan du lære noe! Hvordan bytte olje på bilen for eksempel, eller gi hjertekompresjoner. Fasinerende!

Dessverre fant vi ikke en lignende tjeneste der innoljede menn med ekstra store verktøybelter viser hvordan du skal skru i en lyspære. Men vil du tipse oss om en slik - eller en annen nettside der vi både kan lære og humre litt - gjør det gjerne i diskusjonstråden under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer