Slik gjør du Mac-en din klar for videresalg

Her er listen over ting du må huske på å gjøre først.

ATTRAKTIV: Har du en Mac liggende som du ikke bruker? Da er det greit å vite at den sannsynligvis er svært lettsolgt. Men husk å renske den før du legger den ut for salg. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
ATTRAKTIV: Har du en Mac liggende som du ikke bruker? Da er det greit å vite at den sannsynligvis er svært lettsolgt. Men husk å renske den før du legger den ut for salg. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er kanskje dyre i innkjøp, men det er ingen tvil om at Apple-produktene er svært populære på bruktmarkedet.

Det gjelder i høyeste grad MacBook Air og Pro, og hvis du har en slik liggende som du ikke bruker, er sjansene store for at du vil få en fin pris for den på Finn.no.

Må tas grep først

Men en Mac er kanskje enda mer personlig enn en Windows-PC, så før du legger den ut for salg, er det en del ting du bør gjøre. Denne guiden viser hvordan du kan renske maskinen for alle personlige spor, slik at den nye eieren starter med blanke ark.

Prosessen innbefatter en total reinstallasjon av operativsystemet, men frykt ikke - så lenge du følger trinnene i denne guiden, er det ikke spesielt vanskelig.

LES OGSÅ: MacBook Air eller MacBook Pro? Hva skal du velge

1. Sikkerhetskopier dataene dine

Bruk en ekstern harddisk og kopier ut alle dokumenter, filmer, bilder, musikk og andre filer du ønsker å ta vare på. Du kan bruke Finder og kopiere ut manuelt, eller for eksempel bruke den innebygde Time Machine-funksjonen i OS X, som er beskrevet her. Bruker du den metoden, kan du enkelt gjenopprette filene til en ny Mac senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer