Slik gjør du skriveren trådløs

Vil du slippe kabelen mellom printeren og PCen? Da finnes det en løsning som er svært enkel og praktisk. Vi har testet en løsning fra AmbiCom.

Slik gjør du skriveren trådløs
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen som er glad i ledninger, de er bare et nødvendig onde. Men det dukker heldigvis opp stadig flere løsninger som erstatter ledninger, med en eller annen type radiosender/mottaker. Vi har trådløst nettverk, vi har trådløse tastaturer og mus og vi har Bluetooth, snart er det bare nødvendig med strømkabel og kabel mellom PC og skjerm, resten kan i teorien kjøre trådløst.

Men den aller enkleste måten å kommuisere trådløst på, er å beholde pluggene, bygge inn sender og mottager inn i selve pluggene, og rett og slett droppe ledningen.

Og et slikt system havnet på vår testbenk forleden, i form av en "trådløs skriverkabel" fra AmbiCom.

Bluetooth-teknikk

Brikkene som benyttes er basert på Bluetooth-teknikk, men det er et lukket system som er hardkodet til å fungere parvis sammen. Andre Bluetooth-enheter vil derfor ikke bli involvert.

"Installasjon"

Å kalle det installasjon er å ta i. Det er snakk om å sette inn to USB-plugger, samt å plugge inn strømadapter til pluggen som sitter i skriveren. Hvis det er for trangt rundt USB-kontaktene på grunn av andre kabler, kan du bruke en av de to korte skjøteledningene som følger med. En er beregnet på PC-siden, den andre på skriveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer