Slik gjør du skriveren trådløs

Vil du slippe kabelen mellom printeren og PCen? Da finnes det en løsning som er svært enkel og praktisk. Vi har testet en løsning fra AmbiCom.

Slik gjør du skriveren trådløs
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen som er glad i ledninger, de er bare et nødvendig onde. Men det dukker heldigvis opp stadig flere løsninger som erstatter ledninger, med en eller annen type radiosender/mottaker. Vi har trådløst nettverk, vi har trådløse tastaturer og mus og vi har Bluetooth, snart er det bare nødvendig med strømkabel og kabel mellom PC og skjerm, resten kan i teorien kjøre trådløst.

Men den aller enkleste måten å kommuisere trådløst på, er å beholde pluggene, bygge inn sender og mottager inn i selve pluggene, og rett og slett droppe ledningen.

Og et slikt system havnet på vår testbenk forleden, i form av en "trådløs skriverkabel" fra AmbiCom.

Bluetooth-teknikk

Brikkene som benyttes er basert på Bluetooth-teknikk, men det er et lukket system som er hardkodet til å fungere parvis sammen. Andre Bluetooth-enheter vil derfor ikke bli involvert.

"Installasjon"

Å kalle det installasjon er å ta i. Det er snakk om å sette inn to USB-plugger, samt å plugge inn strømadapter til pluggen som sitter i skriveren. Hvis det er for trangt rundt USB-kontaktene på grunn av andre kabler, kan du bruke en av de to korte skjøteledningene som følger med. En er beregnet på PC-siden, den andre på skriveren.

Og det er det hele.

Ingen programvare skal installeres, ingen adresser eller porter skal konfigureres. PCen registrerer enhetene bare som passive plugger, og registrerer bare det apparatet som er plugget inn i andre enden.

Testing

Første skriver vi testet var en HP 960, som tidligere var koblet til en annen PC på nettverket. Vi koblet den fra og satte den ca 5 meter unna PCen på testlab'en.

Vi plugget inn USB-enheten på skriversiden først, og koblet til strøm både til skriver og USB-mottaker. Så satte vi inn den andre USB-enheten i testPCen.

Med det samme registrerte PCen at det var koblet til en lokal skriver, og Windows XP installerte automatisk de nødvendige driverne, siden denne skriveren allerede var installert som delt resurs på nettverket.

Utskrift foregikk som om skriveren var koblet til med kabel, den var nøyaktig like rask.

Vi plasserte så skriveren tilbake ut i nabokontoret, som er adskilt med en tykk, armert betongvegg. Avstanden var under 10 meter.

Men det var ikke mulig å oppnå kontakt. Skriveren var "frakoblet" i Windows' oversikt over skrivere. Ingen endring av vinkel på USB-pluggene hjalp. Betongveggen var en effektiv sperre.

Neste test foregikk hjemme med vår Canon 850i. Her plasserte vi igjen skriveren 4 meter unna PCen uten fysiske hindringer i mellom, men her gikk ikke overføringen like glatt.

Det gikk i rykk og napp, enkle utskrifter mad tekst var i og for seg greie, men høyoppløselige bilder i full A4 var en annen historie. Etter 10 minutter med en liten bevegelse nå og da fra skrivermekanismen ga vi opp. Vi gjentok forsøket flere ganger etter å ha slått skriver og PC av og på, men resultatet var det samme.

Kompatibilitet

På enmballsjen er det listet opp en lang rekke skrivere som er testet, men i følge produsenten er ikke dette verken en garanti eller en begrensning. Teknikken skal i prinsippet fungere på enhver USB-skriver, men enkelte skrivere kan ha spesielle særegenheter i protokollhåndteringen som reduserer ytelsen eller skaper andre problemer.

Pris og levering

Enhetene importeres av Go4it DA, og du må kontakte Go4it direkte for informasjon om pris og levering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer